Published 2020-06-15

200 søkte jobb som sommerpraktikant i Schibsted

De utvalgte ble Hege Bellika Hansen (22) og Erlend Søraas (23). I løpet av tre uker i sommer skal de lete etter nye forretningsmodeller og inntektsstrømmer for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Hege Bellika Hansen og Erlend Søraas er årets sommerpraktikanter i Schibsted Kyst.

Schibsted Kyst består av regionavisene Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, og de mindre lokalavisene Strilen, Askøyværingen, Bygdanytt og Vestnytt. Til tross for usikre og vanskelige tider, ønsket de å gjennomføre planen om å få inn sommerpraktikanter for første gang.

– Vi leter hele tiden etter muligheter for å forbedre oss, slik at vi kan levere enda bedre produkter til våre lesere. Til tross for at vi er inne i en spesiell tid, tror vi at det også skaper rom for å tenke nytt. Vi er utrolig glade for å få inn to skarpe, unge mennesker som Hege og Erlend i sommer, sier daglig leder og økonomidirektør i Schibsted Kyst, Mari-Marthe Aamold.

– Det føles helt uvirkelig

Responsen på utlysningen har vært overveldende, med mer enn 200 søkere fra hele landet. Alle delene av prosessen har foregått via video. Det inkluderer både intervjuer og case-presentasjoner. Til slutt var det Hege Bellika Hansen og Erlend Søraas som sto igjen, og fikk de to ettertraktede stillingene.

Hege Bellika Hansen (22) studerer statsvitenskap og medievitenskap ved UiO. Hun har i løpet av de siste årene utviklet en sterk interesse for nytenking, og bestemte seg raskt for å søke når hun så utlysningen. At hun skulle bli én av de to heldige, hadde hun aldri trodd.

– Jeg jobber blant annet som journalist ved siden av studiene, i studentavisen Universitas. Jeg har blitt mer og mer interessert i nytenking de siste årene, og har et ønske om å jobbe i mediebransjen. Jeg så utlysningen og tenkte at dette var helt perfekt for meg. Jeg regnet med at mange kom til å tenke det samme, så jeg hadde veldig lave forventninger. At Schibsted Kyst har valgt meg føles helt uvirkelig, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bellika Hansen.

– Problemstillingene mediehusene står overfor er utrolig interessante

Erlend Søraas (23) går siste året på Norges Handelshøyskole (NHH), og jobber som kunderådgiver i Fana Sparebank. Når han så utlysningen, ble han umiddelbart interessert.

– Jeg søkte fordi jeg synes problemstillingene mediehusene står overfor er utrolig interessante. Det er avgjørende å finne de gode løsningene, slik at mediebransjen kan fortsette å oppfylle sitt samfunnsoppdrag på en god måte – også i fremtiden. Jeg gleder meg til å lære mer om bransjen, og høste verdifulle erfaringer gjennom å jobbe sammen med alle de dyktige menneskene i Schibsted-konsernet. Jeg er ydmyk med tanke på at jeg har utkonkurrert så mange, og ser frem til en spennende og lærerik sommer, sier Søraas.

Tre intensive uker i Media City Bergen

Hansen og Søraas skal tilbringe tre intensive uker hos Schibsted Kyst, to i juni og én i august. Fra Media City Bergen skal de jakte på nye forretningsmuligheter for både Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. I løpet av disse ukene vil de få tett oppfølging av forretningsutvikler i Bergens Tidende, Margit Abel Grape. Abel Grape har også vært med i rekrutteringsprosessen, og er ikke i tvil om at de to rette hodene nå er på plass.

– Hege og Erlend imponerte stort med sine kreative løsninger i case-intervjuene. Jeg gleder meg til å se hva de kan få til, og ser frem til å jobbe sammen med dem i sommer, sier Abel Grape.