Published 2019-09-18

Anders Spilling ny teknologidirektør hos Schibsted Distribusjon

Anders Spilling vender tilbake til Schibsted, nå som teknologidirektør for den offensive distribusjonssatsingen. 

Schibsted Distribusjon styrker laget for enda kraftigere satsing på effektive og brukervennlige distribusjonstjenester. Nå besettes en ny rolle som teknologidirektør (Chief Technology Officer).

Anders Spilling, som er sivilingeniør med en doktorgrad i mobilkommunikasjon, kommer fra stillingen som direktør for digitalisering og netthandel i Vinmonopolet. Han har tidligere erfaring fra nettopp Schibsted, både som direktør for produktstrategi og operations i Schibsted Norge Annonse – og før det som innovasjonsdirektør i Aftenposten.  

Schibsted Distribusjon har sammen med mediapartnere bygd flere spennende tjenester de siste årene med utgangspunkt i det tradisjonelle avisbudnettverket. Over 90 % av landets husstander dekkes av helthjem-nettverket som drives sammen med Amedia og Polaris – og flere tusen bud bringer i dag med seg nesten 1 million produkter hver dag, inkludert aviser, brød, juice og pakker fra netthandel. Tilbudet inkluderer tjenester som Morgenlevering og pakketjenesten megtildeg. Denne uken ble abonnementstjenesten Svosj lansert. 

– Logistikk-tech er i rivende utvikling og bransjen står overfor store endringer, både for verdikjeder, data og mobilitetsløsninger. Samtidig endrer mediedistribusjonsselskapene seg fra tradisjonell avisdistribusjon til netthandelsdistribusjon. Vi utvikler nye tjenester og etablerer selskaper innen ecommerce og disse skal forenkle forbrukerens hverdag basert på ny teknologi. Skal vi vinne i fremtidens marked både på logistikk og mot forbruker må vi styrke oss og ha de beste menneskene, sier Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon. 

– Anders har en sterk kompetanse innen tech og produkt. Samtidig kjenner vi ham som en sterk, dyktig og hyggelig person som har fått ting til å skje fra Schibsted tidligere. Vi er veldig glade for å få Anders tilbake til Schibsted og ombord i Schibsted Distribusjon. 

I sin nye rolle vil Anders Spilling ha et overordnet teknologiansvar for Schibsteds distribusjonsvirksomhet og samarbeide tett med de enkelte selskapene hvor Schibsted Distribusjon er hovedeier: Distribution Innovation, Morgenlevering.no, helthjem netthandel, Zoopit og Svosj. 

– En av de store utfordringene til varehandelen og netthandelen spesielt er knyttet til “the last mile”. Jeg mener Schibsted Distribusjon er godt posisjonert for å svare på mange av disse utfordringene. For meg er det derfor en spennende mulighet å kunne bli med på å utvikle denne virksomheten videre, sier Anders Spilling.

Han tiltrer stillingen som teknologidirektør senere i høst.