Published 2021-12-02

Bjørn-Martin Bache Nordby blir ny kommunikasjonsdirektør i Schibsted News Media

Bjørn-Martin Bache Nordby tar på nyåret over som kommunikasjonsdirektør i Schibsteds nyhetsdivisjon – med merkevarer som VG, Aftenposten, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, E24 og Podme i porteføljen.

Foto: Fredrik Myhre

Bache Nordby kommer fra stillingen som PR- og kommunikasjonsrådgiver i Trigger, der han også har vært fagleder for PR og samfunn. Fra tidligere har han lang erfaring som journalist fra blant annet VG, hvor han jobbet i fire år.

– Jeg gleder meg helt enormt til å ta fatt på denne utfordringen. Schibsted er det ledende mediekonsernet i Norden. De er i sterk medvind, og har en klar ambisjon om videre vekst. Det er få kommunikasjonsstillinger som innebærer å få jobbe med så mange knallsterke merkevarer på én gang som jeg nå får i Schibsted News Media – og enda færre der merkevarene har så stor betydning for demokratiet og folks hverdag. Det brennende ønsket om å drive utviklingen i mediebransjen fremover, utnytte teknologi på nye måter, og investere i innovasjonsprosjekter på tvers av organisasjonen, er utrolig tiltalende – og noe jeg ser veldig frem til å ta del i, sier Bache Nordby.

En viktig nøkkelrolle

Som leder og øverste ansvarlige for kommunikasjonsområdet i Schibsted News Media vil han ha en nøkkelrolle i å synliggjøre og skape forståelse for nyhetsdivisjonens forretningsstrategi – både internt og eksternt. News Media er med sine over 2000 ansatte – og noen av Nordens ledende og best likte merkevarer innenfor mediebransjen – en premissleverandør for å levere på Schibsteds mål om å være et essensielt bidrag i folks hverdag. Her er god kommunikasjon en absolutt nødvendighet.

– I et felt med mange gode søkere med allsidig bakgrunn, utmerket Bjørn-Martin seg med en dyp innsikt og solid forståelse for Schibsteds posisjon og samfunnsoppdrag. Med sin brede erfaring som både journalist og kommunikasjonsrådgiver har han verktøykassen som skal til for å lykkes. Han har jobbet både operativt og strategisk, og han blir et solid tilskudd for oss i News Media, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes.

Bjørn-Martin starter i Schibsted senest 1. februar. I tillegg til å være dedikert til Schibsteds nyhetsdivisjon, vil Bache Nordby være en del av og en sentral bidragsyter i det totale kommunikasjonsmiljøet i Schibsted.

– Jeg er utrolig takknemlig for de seks fantastiske årene jeg har hatt i Trigger. Jeg har lært utrolig mye av de mest kreative og engasjerte kommunikasjonshodene i byråbransjen. Men når jeg nå etter hvert lukker det kapittelet, føler jeg meg utrolig privilegert som får begynne på det neste i Schibsted News Media, sier Bache Nordby.