Published 2021-01-05

BT investerer i journalistikken med en styrket satsing i Bergen

Mediehuset trapper nå opp, og skal rekruttere syv nye redaksjonelle medarbeidere på fulltid, primært for å styrke lokaljournalistikken i Bergen. Denne stortstilte satsingen ble vedtatt i et styremøte rett før jul.

Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i BT. Fotograf: Rune Sævig.Bergens Tidende ansetter 7 nye i redaksjonen.

I fjor satte Bergens Tidende ny abonnementsrekord. Nå investerer mediehuset i enda mer solid journalistikk knyttet til det som skjer i Bergen, og skal ansette syv redaksjonelle årsverk.
– Bergens Tidende hadde en god utvikling i fjor, og potensialet for ytterligere vekst er fortsatt stort. I 2021 skal vi gi leserne våre et enda bedre tilbud. De skal få kraftfull og relevant journalistikk, som er tett på hverdagen til folk i Norges nest største by, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende.

– BT er allerede tett på det som skjer, og nå er det riktig å satse enda mer på kvalitetsjournalistikk om bylivet. Dette skal vi gjøre uten at det går på bekostning av andre områder. Vi skal dekke både byen og regionen med full tyngde, sier hun.

Dette er en av flere nye satsinger i BT. I løpet av et par måneder lanserer mediehuset en helt ny nyhetspodkast.

– I tillegg til korona-situasjonen, blir dekningen av stortingsvalget noe av det viktigste vi gjør i år. Både klimajournalistikken og den undersøkende journalistikken skal få enda mer plass i 2021.

Det er takket være abonnentene våre at vi har mulighet til å investere i journalistikken, slik vi gjør nå. De kommer til å merke at vi nå satser mer også på den nære journalistikken i Bergen, sier Gudbrandsen.

Rekrutteringen av de nye medarbeiderne begynner omgående.