Published 2019-12-09

Espen Egil Hansen (sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten) går over i ny rolle i Schibsted.

Espen Egil Hansen (54) fratrer ved nyttår som sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten. På samme tid går han inn i stillingen som direktør for nye mediekonsepter i Schibsted. Prosessen med å finne Hansens etterfølger er i gang.

Espen Egil Hansen, Chief Editor and CEO of Aftenposten.

– Espen har vært en toneangivende leder i Schibsteds medievirksomheter i en årrekke. Han var sentral i å bygge opp VG Nett og har stått bak den digitale transformasjonen i Aftenposten. Det har gitt ham en unik kompetanse som Schibsted ønsker å utnytte på konsernnivå. Derfor er jeg veldig glad for at Espen nå tar ansvar for å utforske og meisle ut strategien for nye mediekonsepter i Schibsted, ingen i våre rekker er bedre egnet enn ham til å lede dette arbeidet, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Espen Egil Hansen har ledet Aftenposten siden 2013. Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør News Media og styreleder i Aftenposten, berømmer Hansen for den jobben han har gjort.

– Aftenposten har under hans ledelse oppnådd resultater innen digital brukerbetaling som blir lagt merke til i hele verden. Avisen har nå en moderne forretningsmodell og en yngre lesermasse som sikrer gode vilkår for kvalitetsjournalistikk i fremtiden, sier Tveitnes.

Hansen mener det er riktig tidspunkt, både for Aftenposten og ham selv, at han nå gir seg som sjefredaktør og administrerende direktør.

Jeg skal innrømme at det føles vemodig, men samtidig er det noe fint med å gi seg på et tidspunkt der avisen man er så glad i er i godt skikk. Vi ansetter folk og satser journalistisk. På det personlige planet er jeg 54 år gammel, og skal jeg gjøre noe helt nytt så er dette et godt tidspunkt. Strategiarbeidet Kristin Skogen Lund har bedt meg lede er meningsfylt og viktig. I Schibsted var vi tidlig ute med å utvikle digitale medier, men vi kan ikke stå stille.

Hansen sier han er er mest fornøyd med at Aftenposten nå preges av en nyskapingskultur. Podkastene Forklart og Aftenpodden; satsingen på digital historiefortelling og analytisk journalistikk; events rundt klima og teknologi og utviklingen av Junior Skole er eksempler på dette.

Alt dette er Aftenposten, men i en ny innpakning som bringer den beste journalistikken også til yngre lesere og lyttere, sier Hansen.

Styreleder Siv Juvik Tveitnes sier at Hansen blir værende i stillingen som sjefredaktør og administrerende direktør frem til en erstatter er på plass.

Espen meldte allerede før sommeren at tiden snart er inne til å gå videre. Vi er dermed ikke uforberedt, og vi ser at det er sterke kandidater til å etterfølge ham både i Aftenposten og ellers i Schibsted. Vi har håp om å kunne annonsere Espens etterfølger relativt snart, sier Tveitnes.

Espen Egil Hansen startet sin Schibsted-karriere som fotograf i VG i 1988. Fra 2000 ledet han redaksjonen i VG Nett, og han ble senere VG Multimedias sjefredaktør. I tillegg til VG Nett var han sentral i oppbygging av tjenester som VGTV, VG Mobil, MinMote, Godt og Pent. Hansen tok over som sjefredaktør i Aftenposten i 2013. Et drøyt år senere ble han også utnevnt til administrerende direktør i samme mediehus, en stilling han har hatt fram til nå.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Espen Egil Hansen, sjefredaktør og adm.dir Aftenposten, Telefon: 909 85 006.
E-post: espen.egil.hansen@aftenposten.no
Atle Lessum, kommunikasjonsdirektør Schibsted. Telefon: 412505645
E-post: atle.lessum@schibsted.com.
Siv Juvik Tveitnes, EVP News Media, Telefon 982 98 480,
E-post: siv.tveitnes@schibsted.com