Published 2019-12-06

Frøy Gudbrandsen ny sjefredaktør i Bergens Tidende

I midten av november ble det kjent at Øyulf Hjertenes slutter som sjefredaktør i Bergens Tidende. Politisk redaktør i avisen, Frøy Gudbrandsen (41), ble konstituert sjefredaktør. Nå er jobben hennes.

Bergen, 2019: Frøy Gudbrandsen er ansatt som ny sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Frøy Gudbrandsen er en erfaren medieleder, som kjenner politikken og samfunnslivet i Bergen og på Vestlandet meget godt. Jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne oppgaven, sier Øyulf Hjertenes, styreleder i Bergens Tidende. 

Styret vurderte et tosifret antall kandidater til stillingen, før valget til slutt falt på Gudbrandsen som en intern kandidat. 

Hjertenes hadde selv jobben som sjefredaktør i fire år, før han sluttet i november for å bli direktør i Schibsted, med ansvar for alle mediehusene på Vestlandet. Nå er han sikker på at den gode utviklingen som Bergens Tidende har opplevd de siste årene, der mediehuset blant annet satt ny abonnementsrekord i desember 2018, har de beste forutsetninger for å fortsette. 

– Frøy Gudbrandsen er godt kjent med organisasjonen, og har en dyp forståelse av mulighetene og utfordringene som Bergens Tidende står overfor. Jeg har store forventninger til den nye sjefredaktøren og hva hun kan få til sammen med redaksjonen i årene som kommer, sier han. 

Også Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted, er sikker på at Gudbrandsen er den beste kandidaten til å løfte journalistikken i BT videre. 

– Gudbrandsen har en sterk og tydelig stemme på Vestlandet – og nasjonalt. Jeg kjenner henne som ambisiøs, både på BT og journalistikkens vegne. Jeg er ikke tvil om at Frøy kommer til å løfte journalistikken, til glede for våre lesere, sier Tveitnes.   

Sjefredaktør med doktorgrad

Frøy Gudbrandsen har jobbet i Bergens Tidende siden 2012, de siste fire årene som politisk redaktør. Til tross for at hun har en bachelor i journalistikk, viet hun mange år til akademia, og har blant annet en doktorgrad i sammenlignende politikk. Men nå er det journalistikken som gjelder, og hun gleder seg til å gå helt og fullt inn i den nye jobben. 

– Bergens Tidende har en utrolig viktig rolle på Vestlandet, fordi vi dekker regionen på en måte ingen andre gjør. Vi har derfor også en viktig funksjon i det nasjonale medielandskapet. Å få lov til å lede BT krever mye, men vi har alle forutsetninger for å lykkes. Ikke minst fordi vi har enormt flinke og ambisiøse folk. Vi skal gjøre mye gøy fremover, sier Gudbrandsen. 

Frøy Gudbrandsen er opprinnelig fra Drammen, men har bodd i Bergen siden 2002, og dermed levd nesten hele sitt voksne liv i byen. Hun har også to barn som er født i Bergen, og fra huset sitt ser hun rett ned på Brann stadion. 

– Å kunne jobbe med journalistikk i Bergen er veldig motiverende, fordi det finnes et vanvittig engasjement her. Jeg ser frem til å lede en organisasjon hvis viktigste oppgave er å levere god og viktig journalistikk til våre lesere, og levere på samfunnsoppdraget i vår region, sier hun. 

Vil fortsette å skrive

Frøy Gudbrandsen har allerede fått spørsmål om hun nå vil slutte å skrive. Til det er svaret nei.

– Jeg skal fortsette å skrive, men kanskje ikke like så mye som før. Men jeg skal skrive så mye som jeg har kapasitet til, sier hun. 

Samdal blir konstituert daglig leder

Tidligere sjefredaktør Øyulf Hjertenes var både sjefredaktør og administrerende direktør i Bergens Tidende. Nå går mediehuset over til en toledermodell, hvor BT og Stavanger Aftenblad vil ha felles daglig leder. Rekrutteringen av daglig leder vil skje i løpet av vinteren. 

Grethe Wiig Samdal, som leder brukermarked i Bergens Tidende, konstitueres i stillingen som daglig leder i BT inntil videre.

– Jeg er glad for at Frøy Gudbrandsen kan vie seg fullt og helt til journalistikken, og samtidig er jeg glad for at Grethe Wiig Samdal har takket ja til å ta på seg daglig leder-rollen for en periode fremover. Jeg ser frem til å jobbe sammen med begge to, sier Øyulf Hjertenes.