Published 2020-09-23

Håkon Liland blir ny daglig leder i Morgenlevering

Morgenlevering.no har passert mer enn 100 millioner kroner i omsetning. Nå bringes Håkon Liland fra Bring inn som ny daglig leder.  

Hjemleveringstjenesten Morgenlevering.no, som eies av Schibsted og Amedia, har hatt sterk vind i seilene de siste månedene, blant annet som følge av koronakrisen. Årsomsetningen passerte allerede i juli for første gang 100 millioner kroner – og det er mer enn dobbelt så mye som på samme tid i fjor. Selskapet går nå også i pluss.  Både bedrifts- og privatmarkedet vokser kraftig, og mange bruker tjenesten til å sende hyggelige oppmerksomheter til andre. 

Nå er ny daglig leder ansatt. Håkon Liland kommer fra stillingen som leder for Bring Air Express, og bringer med seg solid erfaring i logistikk, distribusjon, retail og digitalisering. Han tiltrer 1. oktober. 

Store ambisjoner

– Jeg er veldig fornøyd med ansettelsen av Håkon Liland. Han er meget strukturert, og har bred og svært relevant kompetanse og erfaring til å bidra til å løfte Morgenlevering.no til neste nivå. Vi har store ambisjoner for Morgenlevering.no, og tror Håkon er rette person til å sikre at vi når disse, sider Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon og styreleder i Morgenlevering.no. 

Håkon Liland var i mange år administrerende direktør og ansvarlig redaktør i nettportalen Sol.no (Scandinavia Online). Senere har han gjennom eget konsulentfirma jobbet med større omstillingsprosjekter i flere selskaper, blant annet innen media, før han startet i Bring for to år siden. 

– Som å komme hjem

– Jeg ser veldig fram til å begynne i et hurtigarbeidende og innovativt konsern som Schibsted, som har bevist at det er i stand til å gjennomføre store endringer. På sett og vis er det også som å komme hjem. Scandinavia Online var fortsatt eid av Schibsted den første tiden jeg jobbet der, og jeg har gode erfaringer fra den tiden, sier Håkon Liland. 

– Jeg ser fram til å være med på å løfte Morgenlevering.no videre. Særlig tenker jeg vi må jobbe med å gjøre det mer kjent, forbedre strukturer og nå ut til enda flere kunder med  nye tilbud. 

Bestill om kvelden, få brød om morgenen

Morgenlevering.no eies av Schibsted (60 %) og Amedia (40 %). Tjenesten bygger på kraften i medieselskapenes felles distribusjonsselskap Helthjem, med bud som hver dag når over 90 % av landets 1,6 millioner husstander. 

Gjennom Morgenlevering.no kan kunder bestille ferskt brød og andre frokostprodukter, lesestoff og blomster levert til boligen eller blokken sin med avisbudet om morgenen. Bestillingene kan legges inn så sent som kl. 21:00 kvelden før levering, og er på plass i postkassen eller på dørmatten før kunden står opp. På de travleste dagene legger Morgenlevering igjen opptil 30.000 brød, blomster eller andre produkter hjemme hos folk – og man leverer til store deler av Østlandet, Bergen, Trondheim, og Stavanger. 

Mange muligheter

Håkon Liland sier han ser mange muligheter for å utvikle tjenesten. 

– Vi kan gjøre mye for å forenkle hverdagen til folk. Det er et stort potensial i å identifisere behov som plutselig dukker opp på ettermiddagen i travle familieliv, og hvor vi kan løse det raskt.  Men Morgenlevering.no tilbyr også opplevelser til mennesker som har alt, for eksempel frokost sendt hjem til deg fra noen du er glad i. Her er også mange muligheter. 

Bedriftsmarkedet opplever også stor vekst hos Morgenlevering.no for tiden. Mange bedrifter har brukt tjenesten til å sende oppmerksomheter hjem til ansatte under koronakrisen. Også det private gavesegmentet øker kraftig. Morgenlevering.no opplever også at mange eldre, som ikke er en gruppe som har handlet mye på nett, nå bruker tjenesten. 

Kraftig vekst i antall pakker

– Det skjer svært mye spennende i distribusjonssatsingen til Schibsted for tiden. Vi jobber med å få ulike tjenester, som Svosj, Helthjem, og Morgenlevering, til å spille best mulig sammen for å gjøre hverdagen enklere for våre mange kunder. Veksten i antall pakker som leveres gjennom nettverket er formidabel, og dette tror vi vil fortsette, sier Cathrine Laksfoss i Schibsted Distribusjon.