Published 2021-03-15

Herman Flesvig, Mikkel Niva og trioen i Radioresepsjonen går til Schibsted

Schibsted News Media satser stort på lyd, og skal i løpet av året lansere et eget abonnementsbasert podkastprodukt. – Podkast som eksklusivt innhold er en økende internasjonal trend, som også vi nå satser på for fullt.

Radioresepsjonen. Foto: Steinar Sagen.

– Dette er en felles Schibsted-satsing, hvor vi har som ambisjon å samle Norges beste podkastinnhold på ett sted. Vi har gjennom mediehusene våre allerede en tung kompetanse og posisjon innen podkast, og vil fremover investere ytterligere i kvalitetsinnhold. Vi tror dette vil bidra til mer mediemangfold innen lyd, og et bedre tilbud til alle som elsker podkast, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier.

Tidligere denne uken ble det kjent at trioen i Radioresepsjonen slutter i NRK, uten at en ny oppdragsgiver ble navngitt.

– Vi er mer enn utrolig fornøyde med å ha signert Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, og vi gleder oss veldig til å jobbe med dem. Vi skulle gjerne delt nyheten tidligere, men i slike prosesser er det naturlig nok mange hensyn å ta, så vi hadde rett og slett ikke mulighet til å kommentere på dette før nå, sier Tveitnes.

Konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, Siv Juvik Tveitnes, har god grunn til å smile bredt i dag.

– Det er veldig deilig at vi endelig kan fortelle hvor vi skal, og selv om det både er litt spennende og skummelt, har vi veldig tro på den veien Schibsted nå går med eksklusivt podkastinnhold. Vi lover iallfall at vi skal fortsette å gi våre trofaste tilhengere, og kanskje noen nye, lettbeint underholdning på et skyhøyt nivå. Og så må vi jo finne på et nytt navn, sier Steinar Sagen på vegne av trioen.

Men Sagen-brødrene og Tjøstheim er ikke de eneste som melder overgang fra NRK. Herman Flesvig og Mikkel Niva, duoen bak Norges største podkast “Friminutt”, blir også en del av Schibsteds nye podkast-satsing.

– Etter snart tre år med “Friminutt”, så er det på tide at vi trekker inn i klasserommet og begynner å jobbe litt for pengene. Når det gjelder selve innholdet vi skal lage kan vi garantere like meningsløst innhold, fjas og moro som før, sier Herman Flesvig og Mikkel Niva.

Mikkel Niva og Herman Flesvig gir tommel opp for den nye avtalen de har inngått med Schibsted. Foto: Flesvig og Niva.

– Dette er en stor dag for oss, og hadde det ikke vært for koronaen hadde vi både feiret og klemt. Med disse navnene får vi en fantastisk kickstart på satsingen. Det er en stor tillitserklæring fra alle disse fem stjernene at de ønsker å samarbeide med oss, og vi skal forvalte den tilliten med respekt, sier Siv Juvik Tveitnes.

Tveitnes forteller at podkastsatsingen er noe Schibsted har jobbet med i lang tid, men på grunn av hensynet til konfidensialitet rundt profilene har det vært ytterst få i Schibsted og mediehusene som har vært kjent med detaljene i prosjektet.

Hun er også tydelig på at podkast-avtalene til Flesvig, Niva, Tjøstheim og Sagen-brødrene er med Schibsted, og ikke med de enkelte mediehusene.

– Vi forstår at denne gode nyheten vil generere en hel masse spørsmål, men på grunn av avtalene vi har med våre kommende podkast-stjerner, samt konkurranseforhold, er det fortsatt en del informasjon vi ennå ikke er klare til å dele, sier Siv Juvik Tveitnes.