Published 2019-11-13

Ida Barth Thomassen blir administrerende direktør i E24

Nylig ble det kjent at Norges største økonominettsted, E24, går sammen med Schibsteds norske mediehus om en helt ny og større satsing på næringslivsjournalistikk. Nå har E24 ansatt Ida Barth Thomassen (36), som i dag leder Schibsted Brand Studio, som administrerende direktør.

Christian Haneborg, styreleder i E24 og Ida Barth Thomassen, ny administrerende direktør i E24.

Thomassen vil få ansvar for E24s strategi, sammen med sjefredaktør Gard L. Michalsen. Hun skal videreutvikle og styrke nettstedets kommersielle posisjon, ved blant annet å se på nye forretningsmodeller og satsingsområder. 

Det skjer i forbindelse med at Schibsted og mediehusene nå satser kraftig for å gi det norske folk enda bedre næringslivsjournalistikk. Det innebærer også at E24, VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad skal ansette opp mot 30 journalister.

– Har gjort en kjempejobb

– Ida treffer blink på de egenskapene og den kompetansen vi mener er aller viktigst i denne rollen. Hun har sterk gjennomføringskraft, et kommersielt hode, og har gjort en kjempejobb med å bygge opp Brand Studio fra “ingenting”, til et selskap med 24 ansatte, som omsetter for over 70 millioner. I tillegg er det en fordel at hun har lang erfaring i Schibsted, også fra mediehusene, og forstår hvordan organisasjonen fungerer, sier Christian Haneborg, styreleder i E24.  

Ida Barth Thomassen begynte i Schibsted som trainee i 2007, og har hatt ulike roller i konsernet, blant annet i VG og Aftenposten. I sistnevnte var hun kreativ direktør. De siste årene har hun etablert og bygget content-byrået Brand Studio.  

– Stort og spennende kommersielt potensial

–Jeg er generelt motivert av å skape vekst, innovasjon og nye forretningsområder. Dette er en historisk investering og vi har store ambisjoner. Vi nærmer oss en halv million lesere, og med trafikk, lesetid og inntekter som vokser har E24 – med dette samarbeidet – alle forutsetninger for å ta nummer 1-posisjonen for økonomi- og næringslivsnyheter. Jeg gleder meg til å gå løs på jobben, sier hun. 

Thomassen synes det er vemodig å forlate gjengen i Brand Studio, samtidig føles det godt å forlate selskapet “på topp”. 

– Vi leverer gode resultater og innovative content produkter, men jobben i E24 var en mulighet det rett og slett var umulig å takke nei til. Nå blir det viktig å sikre en god overlevering til ny leder for mine kolleger i Brand Studio.