Published 2019-11-13

Jonas Ibsen Brynildsrud får totalansvar for Schibsteds content-miljøer

Schibsted samler content-miljøene VG Partnerstudio, Brand Studio, Manus og Create under en og samme leder. Målet er å kunne levere et enda bedre produkt til kundene, i et marked med stor konkurranse. Jonas Ibsen Brynildsrud (33) blir leder for hele fagmiljøet, som vil bestå av nærmere 70 ansatte – og en omsetning på rundt 200 millioner.

Christian Haneborg, styreleder i VG Partnerstudio, og Jonas Ibsen Brynildsrud.

Brynildsrud er i dag leder for VG Partnerstudio, og styreleder i Manus. Nå får han også en utvidet rolle, med ansvar for Brand Studio, når dagens leder Ida Barth Thomassen går til E24. 

– Konkurransen øker på content, noe som er naturlig i tråd med den veksten fagområdet har hatt. Vi er i konstant utvikling, derfor har vi nå besluttet å samle alle Schibsteds content-miljøer under én og samme leder. På den måten kan vi jobbe mer helhetlig og koordinert, og effekten av det igjen blir et enda bedre tilbud til kundene, sier Christian Haneborg, styreleder i VG Partnerstudio. 

Haneborg trekker frem mer skreddersøm for kundene – og bedre effektdokumentasjon – som eksempler på områder Schibsted mener blir enda viktigere fremover. 

Han er veldig glad for at Brynildsrud nå har takket ja til den nye og utvidede rollen, og ser frem til hvordan han vil lede arbeidet med å skape et helhetlig content-miljø i Schibsted. 

– Har bygget Norges ledende content-miljø

– Jonas er en god og strategisk leder, med dokumentert veldig gode resultater de siste årene. Han har gjort en imponerende innsats med å etablere og bygge det som har blitt Norges ledende content-miljø, og nylig ble VG Partnerstudio anerkjent med tittelen «Årets content marketing-byrå» under Byrådagen, sier Haneborg. 

Brynildsrud begynte som management trainee i Schibsted i 2013, der han jobbet med produktutvikling, strategi og forretningsutvikling for VG, Aftenposten, Penger.no og Schibsted Spania. I 2015 startet han VG Partnerstudio med blant andre innholdssjef Svein Arne Haavik, som på fire år har vokst til 30 ansatte og en omsetning på 110 millioner i 2018.

Bruker høsten på organisering

– Jeg gleder meg stort til å få ansvar for det jeg mener er Schibsteds mest spennende fagmiljø for tiden, på nærmere 70 ansatte, som jobber med innhold, rådgivning, kreativitet og teknologi. Vi skal fortsatt være den ledende aktøren i dette markedet. Kombinasjonen mellom våre dyktige ansatte og Schibsted distribusjonskraft, vet vi er et unikt tilbud i markedet, sier Jonas Ibsen Brynildsrud.

Nå skal han bruke høsten på å lande hvordan organiseringen og samarbeidet skal se ut. 

– Vi kommer også til å satse ytterligere på innhold og kreativitet, og jeg er sikker på at dette vil komme kundene våre til gode. Vi går en utrolig spennende tid i møte, sier han.