Published 2021-08-13

Kristin Ward Heimdal skal lede PodMe i Norge

PodMe styrker laget med ny daglig leder i Norge, samtidig som Mathias Thaulow Lisberg, Tora Vinjar Haug og Martin Jøndahl inntar viktige nøkkelroller. – Vi skal ta den ledende posisjonen innenfor betalt podkast i Norge, sier Heimdal.

PodMe-gjengen i Norge. Fra venstre: Martin Jøndahl, Kristin Ward Heimdal, Tora Viljar Haug og Mathias Thaulow Lisberg. Foto: Kristoffer Kumar, VG.

Schibsted fortsetter sin offensive satsing på lyd, og har gjort det klart at den abonnementsbaserte podkastplattform PodMe blir en viktig del av kjernevirksomheten fremover. Nå er Kristin Ward Heimdal (29) på plass som ny daglig leder for PodMe i Norge.

Hentes fra egne rekker

Heimdal har jobbet i Schibsted i tre år, og har det siste knappe året hatt stillingen som leder for strategi og prosjekter i News Media. Direktør for brukerbetaling i Schibsted og styreleder i PodMe, Tor Jacobsen, er svært fornøyd med den interne rekrutteringen.

– Kristin har hatt rollen som prosjektleder for vår podkastsatsing det siste året. I løpet av denne perioden har hun vist at hun har stor gjennomføringskraft, høy faglig kompetanse, og et brennende engasjement for lyd og podkast. Hun er et stort talent, og vi er utrolig glade for at hun nå har tatt på seg rollen som daglig leder i PodMe Norge, sier Jacobsen.

Heimdal har allerede tiltrådt stillingen, og går også inn i ledergruppen til PodMe AB. Hun er takknemlig for å få en ny og spennende karrieremulighet internt.

– Jeg er veldig takknemlig for den tilliten jeg blir vist ved å bli tilbudt denne rollen. Det er utrolig spennende å få lov til å være en del av et selskap med internasjonale ambisjoner, som også er en av de største satsingene i Schibsted News Media, sier hun.

Flere viktige nøkkelroller på plass

I tillegg til å fungere som daglig leder vil Heimdal også ha redaktøransvaret for eksterne podkaster i PodMe i Norge. Samtidig går Martin Jøndahl inn i en ny rolle som ansvarlig for profiler og intern innholdsutvikling i PodMe. Denne rollen skal han kombinere med sin nåværende stilling som programsjef i VGTV. Både Mathias Thaulow Lisberg og Tora Viljar Haug fortsetter i PodMe, og får ansvaret for henholdsvis innkjøp av innhold og publisering og drift.

– Jeg er utrolig glad for at både Mathias og Tora ønsker å fortsette i viktige roller i PodMe. I tillegg styrker vi laget med Martin Jøndahl, som blir en viktig brikke for å sikre at vi utvikler de beste og mest attraktive podkastproduktene for våre lyttere. Vi ser for oss å utvide teamet etter hvert som vi vokser, men per i dag er jeg superfornøyd med gjengen vi har samlet, sier Heimdal.

Heimdal røper at en rekke nye premiumpodkaster vil lanseres i løpet av kort tid, men at datoene ennå ikke er helt klare.

Vi kan ikke gå ut med konkrete datoer helt ennå, men jeg kan love at flere nye og spennende podkaster kommer til å bli tilgjengelige for PodMes abonnenter veldig snart, sier hun.