Published 2021-11-11

Mari-Marthe Aamold er Årets talent

Daglig leder og økonomidirektør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, Mari-Marthe Aamold (29), stakk av med prisen som Årets talent under Medienettverkets prisutdeling i går kveld.

Aamold startet sin karriere i Schibsted som management trainee i 2016. I januar i fjor gikk hun inn i rollen som daglig leder og økonomidirektør for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, hvor hun har gjort seg bemerket for sitt gode lederskap.

De andre nominerte til prisen var innholdssjef i Adresseavisen Brand Studio, Michelle Bjellmo, og redaksjonsleder i utenriksredaksjonen i NRKs nyhetsdivisjon, Sofie Gran Aspunvik.

I juryens begrunnelse ble Aamolds evner til å rive siloer og kommunisere på tvers av både virksomheter og byer trukket frem:

Mari-Marthe Aamold har forstått at silotenkningens tid er forbi, og at de som lykkes, er de som jobber på tvers av faggrupper og får det beste ut av tverrfaglige team på veien mot målet. På den ene siden har hun en dyp forståelse for langsiktig strategi, og på den andre siden kobler hun den daglige ledelsen mot målet der fremme. Mari-Marthe er meget sterk analytisk og har en unik evne til å omsette komplekse problemstillinger til en forståelig kontekst som det så kan handles etter.

Aamold er svært glad og takknemlig for å motta prisen.

– Jeg er veldig takknemlig for å jobbe for en arbeidsgiver som ser folk og gir muligheter. Jeg hadde aldri fått denne prisen hvis det ikke hadde vært for dyktige kolleger som har pushet meg og gitt meg muligheter på veien. Så dette er vel så mye en anerkjennelse til Schibsted som til meg, sier hun.