Published 2020-01-03

Mari-Marthe Aamold – ny daglig leder for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad

Mari-Marthe Aamold (27) blir daglig leder og økonomidirektør for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. Hun begynte i Schibsted som management trainee, og kommer fra rollen som produktsjef i Svosj.

I november i fjor ble det kjent at Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad etablerer en toledermodell, med en sjefredaktør i hvert av husene – og en felles økonomidirektør/daglig leder.

– Mari-Marthe Aamold er en analytisk og faglig sterk leder, med bred strategisk forståelse og god innsikt i hvordan Schibsted er organisert. Hun har en sterk gjennomføringskraft, og en utpreget evne til å skape gode relasjoner og godt samarbeid med menneskene hun jobber sammen med, sier Øyulf Hjertenes, styreleder i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. Han er veldig glad for at Aamold har takket ja til å være med å lede mediehusene gjennom den digitale transformasjonen.

– De siste årene har Schibsteds mediehus på Vestlandet vært gjennom en formidabel utvikling. Med ansettelsen av Aamold trapper vi opp innsatsen for å nå vårt overordnede mål: Bærekraftige mediehus som er i stand til å oppfylle samfunnsoppdraget også i en heldigital verden, sier Hjertenes.

Mari-Marthe Aamold vil jobbe tett sammen med sjefredaktørene i BT og Aftenbladet i en toledermodell, slik at sjefredaktørene først og fremst kan konsentrere seg om journalistikken og det redaksjonelle arbeidet.

– Det er med stor iver og entusiasme, mye ydmykhet og også litt ærefrykt, at jeg ser frem til å starte i den nye rollen. Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med folka bak våre sterke merkevarer på Vestlandet. Selv om rollen innebærer både flytting og å skulle sette seg inn i mye nytt, så er det en stor trygghet å vite at jeg skal få lov til å jobbe med, og lære av, så utrolig mange dyktige folk, sier Mari-Marthe Aamold.

Aamold er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og London School of Economics.

Hun begynte i Schibsted i 2016, som management trainee, og har blant annet jobbet i VG, med abonnementsøkonomien – og i Schibsted Spania. De siste årene har Aamold vært i Schibsted Distribusjon, og jobbet med utviklingen og lanseringen av abonnementstjenesten Svosj.

– I min tid i Schibsted har jeg fått jobbe tett med flere av mediehusene våre. Engasjementet til alle som lever og ånder for journalistikken, og det samfunnsoppdraget som vi forvalter, synes jeg er utrolig givende å få være en del av. Viljen og motivasjonen til å få til ting sammen synes jeg er noe av det som er aller mest gøy med å jobbe i Schibsted, sier hun.

Aamold tiltrer litt ut i 2020, men endelig dato er ikke bestemt. Inntil videre vil derfor Grethe Wiig-Samdal være konstituert som daglig leder i BT, mens Lars Helle vil være publisher for Aftenbladet.