Published 2020-07-01

Morgenlevering.no har doblet omsetningen i år

Korona-krisen gir ekstra vind i seilene for Morgenlevering.no. Selskapet har allerede omsatt for mer i år enn i hele 2019 – og markerer sine første seks måneder med sorte tall. 

– Det er en veldig hyggelig tid for oss i Morgenlevering.no, sier daglig leder Sara Kjelstrup. I fjor omsatte selskapet for snaut 90 millioner kroner og hadde et driftsunderskudd på 12 millioner. Så langt i år er omsetningsrekorden fra i fjor allerede slått – og selskapet kan notere sine første seks måneder med overskudd. 

– Det er rett og slett gøy, tatt i betraktning at vi opererer i en brutal bransje med tøff konkurrranse og små marginer. 

Bestill om kvelden, få brød om morgenen

Morgenlevering.no eies av Schibsted (60 %) og Amedia (40 %). Tjenesten bygger på kraften i medieselskapenes felles distribusjonsselskap Helthjem, med bud som hver dag når over 90 % av landets 1,6 millioner husstander. 

Gjennom Morgenlevering.no kan kunder bestille ferskt brød og andre frokostprodukter, lesestoff og blomster levert til boligen sin med avisbudet om morgenen. Bestillingene kan legges inn så sent som kl. 21:00 kvelden før levering. På de travleste dagene legger Morgenlevering igjen opptil 30.000 brød, blomster eller andre produkter hjemme hos folk – og man leverer til store deler av Østlandet, Bergen, Trondheim, og Stavanger. 

Mange gir gaver gjennom Morgenlevering.no

Som flere andre selskaper som leverer mat og andre produkter hjem til folk, har også Morgenlevering.no opplevd et kraftig oppsving under koronakrisen.

– Særlig har gaveandelen økt kraftig. Mange bestiller frokost eller blomster levert hjem til besteforeldre eller andre de tenker spesielt på i den vanskelige tiden. Vi ser at mange tenker på hverandre og vil gi litt ekstra omsorg i en tøff hverdag, sier Sara Kjelstrup. 

Tidligere sto gaver for rundt 20 % av volumet som ble levert ut på en typisk dag. De siste ukene har andelen på det meste vært oppe i 70 %. 

Flere bedriftskunder

– Bedriftskunder er et segment som vokser kraftig. Mange bedrifter ønsker å sende en gave hjem til ansatte. For eksempel kan frokost levert hjem til deltakerne være en fin og personlig start på en workshop som skal holdes digitalt. 

Faste leveringer er et annet segment som også øker kraftig. – Vi opplever at vi bidrar til å gjøre hverdagslogistikken enklere for folk. For faste leveringer kan vi også tilby gratis frakt, sier Kjelstrup. 

Daglig leder i Morgenlevering.no Sara Kjelstrup. Foto: Ingar Sørensen

Leverer til hytter

Nå er Morgenlevering.no spent på sommersesongen. Vanligvis er juli den dårligste måneden for tjenesten, hvor mange kunder ferierer i utlandet. Men Morgenlevering.no kan levere i mange hytteområder, som for eksempel på Nøtterøy og Hvaler, og håper at flere nordmenn som ferierer i Norge vil føre til oppsving også på sommeren. 

– Vi tror mange hyttefolk vil sette pris på ferske croissants levert på hyttedøra, sier Sara Kjelstrup. 

Viktig del av Schibsteds distribusjonssatsing

Hovedeier Schibsted har de siste årene satset stadig mer på tjenester knyttet til medieselskapenes distribusjonsnettverk. 

– Morgenlevering.no er en pillar i denne satsingen – og et godt eksempel på hvordan vi gjennom avisbudnettverket kan skape nye og lønnsomme tjenester til glede for kundene våre. Vi opplever nå kraftig vekst i alle deler av distribusjonssatsingen vår, sier Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon.