Published 2021-08-31

Ny visuell profil for E24 – første gang på 15 år

I 15 år har E24 hatt den samme visuelle profilen. Nå lanserer Norges største nettsted for økonomi- og næringslivsnyheter ny logo og visuell identitet. – Vi skal gjenspeile bredden i kvaliteten i journalistikken vår, og appelere til en enda bredere målgruppe, sier E24-sjefene.

– Jeg er utrolig stolt av det nye designet på E24. I tillegg til at vår visuelle profil er helt ny, har vi bygget en helt ny forside. Etter å ha hatt samme utseende i 15 år, var det på høy tid med en modernisering, ikke minst for å kunne appellere til et bredere publikum. Det har også vært tilbakemeldingene fra vår brukerinnsikt. Det nye visuelle uttrykket er rent og minimalistisk, nettopp for å fremheve journalistikken, sier Ida Barth Thomassen, administrerende direktør i E24.

 

Tabloid og premium

Det er designbyrået Bielke&Yang som har utviklet den nye visuelle profilen til E24.

– Bielke&Yang har vært fantastiske og utfordret oss hele veien. Vi forelsket oss fullstendig i det stilrene og moderne konseptet vi landet på. De har klart å fange spennet mellom det å være tabloid og premium på en og samme gang, hvilket er ekstremt viktig for oss. Ny logo har en tekstmarkør som man kjenner igjen fra å skrive på skjerm, både som et symbol på at nyhetene skjer i sanntid men også som et verktøy for å dele inn E24s ulike temaområder. Videre er det utviklet et eget typesnitt for E24 som virkelig bygger identitet for hele nettsiden, sier Thomassen.

Også ansvarlig redaktør Lars Håkon Grønning er svært fornøyd med E24s nye utseende og stil, og mener det visuelle vil bidra til å løfte frem bredden i journalistikken på en bedre og tydeligere måte.

– Vi har hatt en formidabel vekst, og i dag når vi ut til over 2 millioner unike lesere i uken. Men potensialet er større, og her spiller vårt visuelle uttrykk også en sentral rolle. Historisk har E24 vært sterke på nyheter om finans, energi og sjømat. Nå trapper vi opp satsingen på flere viktige satsingsområder, som “det grønne skiftet”, karriere og ledelse – og næringslivsprofiler. Vår undersøkende journalistikk har også en helt sentral plass i denne miksen, sier han.

– Fremover kommer vil til å bruke betydelig med ressurser for å dekke det grønne skiftet. Vi skal være stedet du må oppsøke for å holde deg oppdatert også på dette området. Når det gjelder ledelse og karriere satser vi tungt på nyheter, reportasjer og debattstoff her, og så skal vi gi leserne våre spennende og inspirerende historier om menneskene som representeterer norsk økonomi og næringsliv, sier Grønning.

Gründer og designsjef i Bielke&Yang, Martin Stousland Yang synes det har vært både gøy og lærerikt å jobbe med E24-gjengen.

– E24 er nesten som en liten startup, samtidig som de er en del av Schibsted-konsernet. Dette har gjort at vi har kunnet jobbe tett på en dedikert og dyktig gjeng journalister, frontsjefer, utviklere og produktutviklere og delt målet om å få til bra ting sammen. Vi gleder oss til å se identiteten bli brukt på stadig flere av E24s flater utover høsten, sier han.