Published 2020-12-11

Polaris Media tar i bruk Schibsteds medieplattform 

Polaris Media vil ta i bruk Schibsteds redaksjonelle teknologiplattform for sine mediehus. Avtalen ble signert denne uken. 


Schibsted har de siste årene investert betydelig i å utvikle sin egen redaksjonelle teknologiplattform, Core News Product. Plattformen dekker hele den redaksjonelle arbeidsprosessen fra produksjon av innhold til publisering på nett og mobil. 

Core News Product er i dag i bruk i alle Schibsteds mediehus, fra Bygdanytt på Osterøy, til Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Aftenposten, VG, Svenska Dagbladet, og Aftonbladet. Nå vil også Polaris Medias mange mediehus ta i bruk Core News Product. Det er klart etter at de to mediekonsernene signerte en avtale denne uken. 

“Valget av Core News Product er resultatet av en grundig evalueringsprosess hvor plattformen er vurdert opp mot andre løsninger i markedet, og vi er trygge på at vi har fått den beste og mest fremtidsrettede løsningen for Polaris Media. Plattformen vil gi oss de beste forutsetninger for å ytterligere øke tempo i den digitale utviklingen, og vil også styrke vårt allerede gode samarbeid med Schibsted”, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media.

Vil bli brukt av alle norske mediehus i Polaris Media

Polaris Media vil i første omgang ta i bruk medieplattformen hos sine 42 mediehus i Norge, blant annet Adresseavisen, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Agderposten og Varden. Løsningen vil også bli tilbudt til en gruppe tilknyttede partnerbedrifter. Fædrelandsvennen, Lister, og Lindesnes – som tidligere var en del av Schibsted – bruker allerede plattformen. Avtalen åpner for at Core News Product kan tas i bruk av Polaris Medias mediehus i Sverige på et senere tidspunkt.

Schibsteds medieplattform er satt sammen av flere moduler. Mediehusene i Polaris Media vil ta i bruk de redaksjonelle arbeidsverktøyene for journalister. Dette inkluderer blant annet moduler for å oppdage og produsere innhold, plattform for publisering og streaming av web-TV og podkaster, algoritmestyrte verktøy for å automatisere presentasjonen av innhold på forsidene, samt verktøy for direkterapportering og leserkommentarer. 

“Den redaksjonelle plattformen er det viktigste verktøyet for alle redaksjonelle medarbeidere i konsernet og en premissleverandør for at vi skal klare å produsere godt og riktig innhold også i fremtiden. Core News Product er den plattformen som er best tilrettelagt for journalistenes digitale arbeidsflyt, samt best tilrettelagt for effektiv samhandling. Plattformen vil sikre at vi er best mulig rustet for den digitale fremtiden. Vi gleder oss til å ta det i bruk!” sier Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen. 

Solid og smidig plattform

“Vi har med Core News Product utviklet en solid og smidig digital medieplattform som kan brukes på store så vel som mindre publikasjoner, og vi er veldig glade for at Polaris Media har valgt å bruke plattformen. Det er en bekreftelse på at vår plattform er fullt på høyde med eksterne produkter,” sier Laila Dahlen, som er produktdirektør for mediedivisjonen til Schibsted. 

Konserndirektør for Schibsteds mediedivisjon, Siv Juvik Tveitnes, sier avtalen er en naturlig forlengelse av Schibsteds strategiske samarbeid med Polaris Media på en rekke områder. 

“Core News Product er en betydelig investering i å gi våre redaksjoner verktøy som gjør dem best mulig i stand til å oppfylle vårt samfunnsoppdrag. Avtalen med Polaris Media vil gi oss enda mer kraft i å utvikle dette som en av de mest moderne og framoverlente medieplattformene.”