Published 2020-06-22

Schibsted blir eneeier av Matkanalen

Mediekonsernet  kjøper de resterende 20 % av Matkanalen, og blir dermed eneeier.  Samtidig åpner deres nye studio i Haugesund. – Vi skal styrke Matkanalen videre gjennom Schibsteds digitale kraft, sier konserndirektør for Schibsted Marketing Services, Per Håkon Fasting.

Head of Product & Business Operations i Schibsted Marketing Services, Cecilie Eriksrud, og gründer og daglig leder i Matkanalen, Øyvind Lindøe. Foto: Matkanalen

– Vi er veldig fornøyde med oppkjøpet. Den siste tiden har matsegmentet blitt en megatrend i det norske markedet, som annonsørene er veldig interessert i å knytte seg opp mot. Forrige uke åpnet de sine splitter nye lokaler i Haugesund, i samme bygg som Schibsted har sitt lokalkontor. Det er ekstra stas å få samlet hele Schibsted-familien i denne regionen, sier Fasting.

Fem ansatte flytter inn i kontordelen av lokalene, i tillegg til et stort nettverk av kokker og matprofiler. Studioet er bygget i et gammelt båtverksted, og har hele seks meter under taket. Fokuset fremover blir å øke omfanget av egenproduserte og annonsørfinansierte satsinger, både for den lineære kanalen og Snapchat.

140 000 abonnenter på Snapchat

Matkanalen har hatt en formidabel vekst på Snapchat, og har pr. i dag hele 140 000 abonnenter. 85 prosent av disse er mellom 13 – 35 år, og representerer dermed en målgruppe som er svært attraktiv for annonsører. I tillegg produseres eget innhold for VG og svenske Aftonbladet.

– Vi har lenge hatt et mål om å styrke vår posisjon innenfor dette området. Det blir spennende å være med på å videreutvikle innholdet i Matkanalen, og utforske både kommersielle og redaksjonelle muligheter. Dette er en super mulighet til å øke verdien for våre annonsører innenfor kategorien mat og matopplevelser. Gjennom Godt.no og Matkanalen har vi bygget opp et godt økosystem, hvor kundene får god dekning når de kjøper annonser i dette segmentet, sier Head of Product & Business Operations i Schibsted Marketing Services, Cecilie Eriksrud.

Søta bror har også fått smaken på Matkanalen

Matkanalen har siden i høst arbeidet med å innta det svenske markedet, og jobber for tiden med å få på plass distribusjon og økt kjennskap til merkevaren.

– Vi ser allerede en stor interesse for Matkanalen i Sverige, og jobber nå med å styrke vår merkevare i markedet. Seertallene vokser stadig, og vi har stor tro på å se vekst fremover. Vi er veldig glade for å ha Schibsted med all sin kraft og kompetanse i ryggen, sier gründer og daglig leder i Matkanalen, Øyvind Lindøe.