Published 2020-04-06

Schibsted Distribusjon kjøper ut Zoopit-gründerne

Etter å ha vært inne på eiersiden i fem år, kjøper Schibsted Distribusjon seg nå opp i selskapet. Schibsted Distribusjon blir dermed majoritetseier med en eierandel på 75 %. Nå skal plattformen skaleres, både i inn- og utland.

Administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss. Foto: Ingar Sørensen

Gründerne Arne Kvale og Shafi Adan har hatt et godt samarbeid med Schibsted Distribusjon de siste årene, og er nå klare for å satse på nye gründereventyr.

– Vi har hatt det utrolig gøy, og ikke minst lært masse i løpet av tiden vi har jobbet sammen med Schibsted Distribusjon. Vi føler oss sikre på at vi forlater “babyen vår” i gode hender, og gleder oss til å følge med på den videre utviklingen. Nå ser vi fram til å satse videre på nye prosjekter, sier Shafi Adan.

Stort potensial i både inn- og utland

Administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss, er svært fornøyd med  oppkjøpet. Hun har stor tro på skalering i både inn- og utland.

– Vi har hatt et utrolig godt samarbeid med gründerne de siste årene, og jeg opplever at begge parter har lært mye av hverandre. Gjennom å jobbe sammen om  forretningsmodellen har vi oppnådd svært gode resultater. Zoopits plattform har bevist at den funker, og nå ser på på hvordan vi skal skalere. Selskapet har allerede opplevd en stor vekst, og her ser vi muligheter for et nedslagsfelt også utenfor landets grenser. Vi har allerede store selskaper på kundelisten, så ambisjonene er høye, sier Laksfoss.

Nå er også ny CEO på plass i selskapet. Nora Rieber-Mohn har allerede startet i jobben. Rieber-Mohn har har de siste årene jobbet med forretningsutvikling og salg innen betaling og ID.

– Det er utrolig spennende å komme inn i et så høyteknologisk og spesialisert team og selskap som Zoopit. Teknologien er i verdensklasse innen planlegging og optimalisering for logistikk og distribusjonsmarkedet. Vi er et selskap i sterk vekst, og jobber daglig med nye kunder og partnere i hele Norge, samt at vi er i dialog med flere internasjonale aktører. Fremover vil vi fokusere på å rendyrke plattformen vår, rekruttere ytterligere internasjonale IT-talenter og skalere vår teknologi i Norden og ellers i Europa, sier Rieber-Mohn.

Rekordtall i 2019

I løpet av de siste årene har Zoopit transformert seg fra et logistikkselskap til et teknologiselskap. Plattformen dere benyttes allerede av store kunder som blant annet Bama, Meny, Apotek 1, Spar og Joker. 2019 ble et rekordår for selskapet, som satt igjen med et sluttresultat på 5,7 MNOK.

– Vi har funnet ut hva som fungerer og ikke, og nå ser vi resultatet av det. I løpet av de siste årene har vi skrudd og tilpasset forretningsmodellen. For oss har kompetansen innad i Schibsted Distribusjon vært alfa og omega, og vi har lært masse, sier Arne Kvale.