Published 2019-09-11

Schibsted får ny visuell profil

I dag har Schibsted fått ny identitet og nye verktøy til å skille seg ut, tiltrekke talenter og formidle Schibsted-historien.

– Schibsted har alltid vært fremtids- og utviklingsrettet med et ønske om å gjøre en forskjell i folks liv. Nå er det på tide å utvikle uttrykket vårt og få et moderne utseende for et moderne selskap, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Dette er de største endringene:

 • Ny Logo
  Den nye logoen er Schibsted-navnet som gjør det enklere å kjenne igjen selskapet. ”Media Group” er utelatt for å tydeligere omfavne alle våre forretningsområder.
 • Et nytt symbol
   ”S”’en i logoen er også et symbol.
 • En ny fargepalett
  Nye farger som gjør at Schibsted både kan være diskret og / eller iøynefallende.
 • Et merkevaremønster
  Mønsteret i logoens “S” er et grafisk element i seg selv.

Den nye profilen støtter også en ny merkevarestrategi som definerer Schibsteds rolle med hensyn til alle merkevarene; selskapet går fra å være en mer skjult merkevare til å bli et mer synlig, samlende selskap. Det vil også gi Schibsted et sammenhengende uttrykk gjennom digitale plattformer og på hovedkontorene i Oslo og Stockholm. Og ikke minst vil det understøtte en felles Schibsted-pålogging.

– Min visjon er at Schibsted skal være et støttende fundament for alle våre merkevarer. Jeg håper vår nye visuelle identitet og merkevarestrategi vil hjelpe oss i vårt arbeid for å fremme samarbeid og felles utvikling, samt hjelpe oss med å framstå som en attraktiv arbeidsgiver både for våre eksisterende og fremtidige ansatte, forklarer Kristin Skogen Lund.

”Det er fantastisk at vi nå har den nye visuelle identiteten på plass. Det har vært en lang og grundig prosess som har resultert i en tidsriktig identitet som gjenspeiler hva Schibsted er og står for, sier prosjektleder Ann Axelsson.

For å utvikle identiteten har Schibsted jobbet med merke- og designbyrået Bold i Stockholm. – Da vi ble kjent med Schibsted, ble det tydelig at selskapet er delene – de forskjellige merkevarene – og at det å jobbe sammen vil skape enda mer verdi. Det var slik vi kom frem til The unifying force konsept,” sier Oskar Lübeck, grunnlegger og kreativsjef hos Bold.

Den samlende kraften kommer til uttrykk i designet; symbolisert gjennom mønsteret i logoens “S”. Punktene eller pikslene går inn i hverandre, som understreker at samarbeid er en av Schibsteds største muligheter.