Published 2020-12-14

Schibsted inn på eiersiden i fintech-selskapet Dintero

Klarna-utfordreren Dintero mangedobler kundebasen i 2020, og får nå Schibsted på eiersiden.

Daglig leder i Dintero, Daro Navaratnam og Investment Manager i Schibsted Growth, Mats Staugaard.

Vy, Staples og Europris er bare noen eksempler på kunder som benytter seg av Dinteros løsninger for enkel og friksjonsfri betaling og lojalitet. Etter en rettet emisjon invester nå Schibsted “en mindre sum” i selskapet, og sitter med en eierandel på 1,57 prosent, med planer om å investere i fremtidige emisjoner. Dintero er priset til 125 millioner kroner.

– Konkurransen i markedet for betalingsløsninger tilspisser seg. Aktørene vi kan regne med i fremtiden er de som klarer å levere en sømløs, transparent og kostnadseffektiv brukeropplevelse på kundenes premisser. Det har vært vårt kundeløfte siden vi inntok markedet i 2018, og det har ikke blitt mindre viktig, sier gründer og daglig leder, Daro Navaratnam.

Dintero er en åpen markedsplass for ulike betalingsløsninger, som Visa/Mastercard, Vipps, Swish, faktura og delbetaling.Butikker og nettbutikker velger selv hvilken løsning de ønsker å tilby til sine kunder. Butikkene – altså Dinteros kunder – kan også tilby innsiktsbaserte rabatter og lojalitetstilbud til sine kunder via løsningen.

I 2019 omsatte Dintero for 2,6 millioner, og selskapet har i dag nærmere 170 aktive kunder hvor 150 kunder har kommet til i år. Selskapet regner med å vokse betydelig i løpet av 2021, og tette igjen Klarnas forsprang.

Fokuserer på enkelhet og rask videreutvikling av løsning

– Vi er opptatt av å tilføre – og ikke frarøve – butikkene verdi, ved at de i størst mulig grad bestemmer selv hva de ønsker å tilby av betalingsmetoder og at de fortsetter å eie kundeforholdet. Vi forenkler hverdagen for butikkeiere ved å samle alle betalingsmetoder i våre løsninger, og ett kontaktpunkt for personlig kundeservice. Det blir stadig viktigere for kunder å velge aktører som er raske på videreutviklingen i fintech, og dette er et stort problem hos de etablerte aktørene, sier Navaratnam.

Gründeren har tidligere hatt suksess med plattform-selskapet dSafe som ble solgt til Bambora i 2015. Nå er det fullt fokus på å utvikle og utvide Dinteros tjenesteportefølje videre, og Navaratnam er veldig glad for å få med seg Schibsted på laget.

– Schibsted har tung kompetanse som kan komplettere vår egen, også innen fintech. Dette kombinert med lang erfaring som investor, og en rekke sterke merkevarer i sin portefølje gjør dem til en veldig attraktiv eier. Schibsted har også virkelig forstått hvilke muligheter som ligger i å erstatte utdaterte finansprodukter med nyskaping og teknologi, sier Daro Navaratnam.

“Spot on” investering

Mats Staugaard, Investment Manager i Schibsted Growth, mener på sin side at Dintero er spot on for hva slags type selskaper Schibsted ønsker å investere i.

– Selskapet har vist en veldig god utvikling siden etableringen. Daro og hans team er svært dyktige, og i kombinasjon med veksten innen netthandel og det faktum at betaling fortsatt er et uløst problem – har vi klokketro på at Dintero kan ta en tydelig posisjon i markedet for transaksjoner og betalingsløsninger, sier Staugaard.

– Fintech er et viktig satsingsområde for hele Schibsted-konsernet. Våre brukere logger inn, betaler for annonser og for abonnement, kjøper hus og bil, laster ned kvitteringer og kuponger, tar opp lån, forsikringer og så videre. I alle disse transaksjonene er den finansielle teknologien sentral – og også vi jobber aktivt med å bedre kundereisen her fremover. Vi har allerede koblet Dintero med ett av våre selskaper, sier han.

– Vi er en langsiktig investor og tror at Dintero på sikt kan bli en betydelig aktør i dette markedet. Vi ønsker å delta på denne reisen og vil støtte selskapet både med kapital og kompetanse, avslutter Mats Staugaard.

Dintero er i dag til stede i Norge og Sverige, men har videre ekspansjonsplaner i Europa.

Slik ser eierfordelingen i Dintero ut etter den rettede emisjonen:

  • Ansatte: 84,27%
  • CoFounder II AS, Investor: 5.01%
  • Harding Invest AS (Johan Reinsli), Chairman: 3.67%
  • Schibsted, Investor: 1.57 %
  • Harper AS, Investor / Advisory board: 1.57%
  • Andre: 5.5%