Published 2019-12-05

Schibsted inn på eiersiden i Homely

Utfordreren Homely entret markedet for boligalarmer i februar i år. – Vår ambisjon er at du skal føle deg trygg uten å betale overpris. Med Schibsted på eiersiden har vi nå de beste forutsetningene for å lykkes, sier gründeren.

Daglig leder i Schibsted Growth, Rune Røsten, og gründer og styreleder i Homely, Nadir Nalbant.

Frem til nå har det vært to store aktører som dominerer boligalarm-markedet. Slik er det ikke nå lenger. Ny teknologi gjør at Homely kan kutte fordyrende mellomledd, som dørselgere og montører, uten at det går på bekostning av verken trygghet eller brukervennlighet. Homelys løsning koster fra 99 kroner i måneden. Til sammenligning har dagens markedsledere gjerne en månedspris på 400-500 kroner og dyrere.

– Vi kan tilby markedets billigste boligalarm, men når det gjelder sikkerheten er vi kompromissløse. Ved å ta i bruk en moderne teknologiplattform med smarthjem-funksjonalitet kan vi ivareta sikringen mot brann og innbrudd på en smartere og rimeligere måte. Vårt system kommuniserer med en døgnbemannet alarmstasjon, og vi er tilknyttet vaktselskap over hele landet, sier Nadir Nalbant, gründer og styreleder i Homely.

Homely har hatt en jevn økning i antall kunder siden lanseringen, men er nå klare for å akselerere. Det skal Schibsted hjelpe dem med, og investerer 12 Mnok i selskapet, noe som gir en eierandel på 12 prosent.

– Attraktivt verdiforslag

– Homely er et godt eksempel på hva vi i Schibsted ser etter, når vi vurderer selskaper vi kan investere i og vokse sammen med. Nadir Nalbant er en lidenskapelig gründer, med verdier vi deler, og vi investerer minst like mye i mennesker som i produkt og teknologi. Homely har også et verdiforslag som er veldig attraktivt. I dag er det kun 20 prosent av alle husstander i Norge som har boligalarm. Potensialet for at enda flere skal føle seg trygge er med andre ord stort, sier Rune Røsten, daglig leder i Schibsted Growth Norge.

Han mener timingen for å gå inn i Homely nå er god. – Produktet er lansert, teknologien er på plass, og nå skal det virkelig rulles ut markedet, sier han.

Nadir Nalbant er veldig glad for at Schibsted nå går inn på eiersiden:

– Schibsted har unik kunnskap og kompetanse i hele verdikjeden. De ligger i front digitalt, og har en ekstrem merkevarekunnskap og markedsføringskraft. Kombinert med vår egen erfaring og evne til å bygge selskaper som utfordrer etablerte virksomheter og tankesett, er vi en super kombo, sier Nalbant. Han legger til at investeringen fra Schibsted, tilfører Homely-merkevaren verdifull kredibilitet.

Om Homely: 

Homely ble lansert i februar 2019, og tilbyr boligalarm fra 99,-/måneden. Startpakken og ønskede alarmsensorer fås kjøpt hos Elkjøp og Elektroimportøren, monteringen gjøres enkelt selv, deretter styres alt med appen. Ny teknologi gjør at Homely kan kutte fordyrende mellomledd, uten at det går på bekostning av verken trygghet eller brukervennlighet.

Homely benytter en moderne plattform som er tilkoblet en FG godkjent alarmstasjon. Plattformen er åpen, noe som blant annet gir stor fleksibilitet med tanke på hvilke komponenter som kan kommunisere med Homely sin sentral. Dette gjør at Homely kan håndplukke de aller beste leverandørene, med tanke på design, brukervennlighet og kvalitet.

Gründer og styreleder Nadir Nalbant har tidligere utfordret mobiloperatørene Telenor og Telia gjennom selskapet Sense og Hello, samt utfordret i elektromarkedet som medgründer og aktiv eier i selskapet Cenika.