Published 2020-01-28

Schibsted inngår samarbeid med StartupLab

Schibsted Growth investerer i digitale oppstartsselskaper, som har potensial til å bety noe for mange. Nylig inngikk Schibsted et samarbeid med StartupLab, og vil komme enda tettere på norske teknologiselskaper i en tidlig fase. – Schibsted har alltid være en industriell hjørnesten i økosystemet og tar nå en enda mer offensiv rolle i å være med å utvikle det videre, sier Karianne Melleby, i StartupLab.

– Vi har hatt et nært forhold til StartupLab, helt siden deres oppstart i 2012. De har vært gjennom en imponerende reise, og i dag har de befestet seg som den største og viktigste samlingsplassen for startups innen tech i Norge. Vi har mye å lære av hverandre, og det føles både viktig og riktig å få på plass et dypere samarbeid, sier Rune Røsten, daglig leder i Schibsted Growth i Norge.

– Vi har allerede investert i flere suksessfulle selskaper som ble startet nettopp hos StartupLab, og vet at det skapes utrolig mye spennende her. Men det er krevende å finne frem til de selskapene som matcher oss best, og omvendt, så med dette samarbeidet tror vi veien til mål blir litt enklere. Vi har en ambisjon om at vi nå vil få en enda bedre oversikt, enda tidligere, over nye, lovende team og selskaper – ikke minst de som sitter hos StartupLab, sier han.

Poio, FundingPartner og Harvest er eksempler på porteføljeselskaper som kommer fra StartupLab, og som Schibsted har investert i. Gjennom samarbeidet håper Schibsted også å øke kjennskapen til hva slags type investor de er.

– Vi er en langsiktig eier, som gjerne investerer i digitale selskaper i en tidlig fase. Vi er opptatt av å følge et selskaps utvikling over tid, og gi dem de beste forutsetninger for videre vekst med vårt arsenal av verktøy, nettverk og kompetanse, sier Røsten.

Også StartupLab er glade for samarbeidet.

– Erfaring som vil komme gründerne til gode

– Vi er veldig glade for at vi har fått med Schibsted som partner. De har mer enn 15 års erfaring med å investere i selskaper i Norden, og står for øvrig bak noen av verdens ledende initiativ innen digitale markedsplasser, sier Karianne Melleby, direktør i StartupLab, med ansvar for samarbeidspartnere.

Hun mener også at Schibsted står i en helt unik posisjon når det gjelder markedsføringskraft, og at deres solide erfaring fra internasjonalisering av selskaper er gull verdt.

– Hvordan selskaper kan skalere og vokse utover egne landegrenser er svært ettertraktet kunnskap hos mange av de 90 selskapene som sitter hos oss. Nå får vi tilgang til denne kunnskapen på en annen måte enn før. Det kan være gjennom organiserte events, men også mer 1:1-samtaler som vi fasiliteter sammen med Schibsted, sier Melleby.

Får egen kontorplass

Med samarbeidet følger også muligheten for Schibsted-ansatte til å ha en fast kontorplass hos StartupLab. Denne kan i utgangspunktet alle i konsernet benytte, inkludert ansatte i selskaper som FINN og VG, så sant det bringer verdi – “begge veier”.

– Innovasjon og nye måter å tenke forretning på er en fellesnevner for svært mange av våre merkevarer i Schibsted. Derfor tror jeg flere vil ha glede av å jobbe med og på StartupLab i tiden som kommer. Om vi kan få testet ut ideer født i Schibsted på smarte og kritiske hoder utenfor selskapet, er det også en måte å samarbeide på. Til gjengjeld har vi merkevarer som vet mye om hvordan du engasjerer store deler av landets befolkning – hver eneste dag. Erfaringer knyttet til dette deler vi også gjerne, sier Rune Røsten.