Published 2021-01-25

Schibsted investerer i fintech-selskapet Fixrate

Schibsted investerer 19,5 millioner kroner i Steinkjer-selskapet Fixrate. Selskapet driver den ledende markedsplassen for bankinnskudd i Norge, og har formidlet flere milliarder gjennom sin plattform. Med Schibsted i ryggen skal Fixrate akselerere utviklingen i både Norge og i nye markeder.

Hovedgründer i Fixrate, Brynjar Ellingsen.

Fixrate ble startet i 2016 av Brynjar Ellingsen som hovedgründer. Gjennom sin brede bakgrunn innen bank og finans identifiserte han betydelig friksjon mellom banker og bedrifter med store innskudd. Ved å etablere en smidig markedsplass har Fixrate gjort det enkelt og attraktivt både for banker og bedrifter å håndtere bankinnskudd.

En friksjonsfri markedsplass for bankinnskudd

– Svært mange bedrifter har lave innskuddsrenter hos storbankene. Ved å bruke vår plattform kan bedriftene finne knalltilbud på innskuddsrente fra over femti banker, og prosessen for å opprette én eller flere kontoer hos bankene er enkel. Vi viser også kundene en samlet oversikt over innskuddene. For bankene er tjenesten å anse som en ny kanal for finansiering, en svært effektiv kilde til nye kunder og nye innskudd. Fra første dag har vi hatt en visjon om å lage en friksjonsfri markedsplass for bankinnskudd og nå har vi flere milliarder bevis på at at det er behov for vårt konsept. Vi gleder oss til å styrke veksten og ta tjenesten videre sammen med Schibsted, sier Brynjar Ellingsen, daglig leder i Fixrate.

– Schibsted har en svært sterk portefølje av fintech-virksomheter og har bred internasjonal erfaring. De har også betydelig erfaring med å utvikle markedsplasser. Vi har blitt kjent med dem over lang tid og ser fram til å jobbe sammen med Schibsted for å realisere våre ambisjoner, sier Ellingsen.

Fixrate har et sterkt team fordelt på hovedkvarter i Steinkjer, utviklingskontor i Trondheim og salgskontor i Oslo. Selskapet har kunder i hele Norge og er nå klar for å gå ut av landet. I første omgang er det våre naboland som selskapet først sikter seg inn mot, men Fixrate tar det gjerne enda lenger. Utviklingen og farten i selskapet er det ikke noe å si på. På tross av covid har Fixrate hatt en sterk vekst i 2020 og framgangen fortsetter inn i det nye året.

Et av Norge mest spennende fintech-selskaper

– Fixrate er et av Norges aller mest spennende fintech-selskaper og vi er svært fornøyde med å investere i Brynjar og hans team, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.

Schibsted har investert i rekke selskaper innen finansiell teknologi, populært kalt fintech, både i Norge og Sverige. Porteføljen inkluderer betalingselskapet Dintero, crowdlending-virksomheten FundingPartner og forsikringsselskapet Tillit Forsikring samt Lendo, en ledende sammenligningstjeneste for lån.

– Fintech er et prioritert område for oss, så det er ekstra spennende å komme over sterke selskaper som Fixrate. Fra sin base i Steinkjer og Trondheim har de vist en imponerende evne til å forene teknologiutvikling og forretningsforståelse til å skape en markedsplass som forenkler hverdagen for både banker og bedrifter, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Growth i Norge.

Har formidlet flere milliarder kroner

I dag er det 55 banker og ca. 200 bedrifter som bruker tjenesten. Siden starten har Fixrate formidlet flere milliarder kroner til bankene, og beløpene øker fra måned til måned.

Vi har bevist at Fixrate sin tjeneste løser et vesentlig problem og det er ikke noe som bare gjelder i Norge, men i alle land med et moderne bankvesen. Vi ser fram til å utforske nye markeder med vår unike teknologi og er veldig glad for å ha med oss Schibsted Growth på reisen, sier Ellingsen.

– Det er et privilegium å være blant investorene i Fixrate og vi skal vise oss tilliten verdig, avslutter Christian Horn Hanssen.