Published 2019-12-18

Schibsted investerer i Nettbil

Schibsted kjøper 67% av det norske oppstartsselskapet Nettbil. Selskapet er en digital markedsplass for auksjonsbasert salg av bil mot forhandlere over hele Norge, og representerer en ny og ikke minst bekvem måte for forbrukerne å selge bilen sin på.

Schibsted kjøper aksjer og går inn med vekstkapital i Nettbil, og blir majoritetseier med en eierandel på 67% i selskapet. Nettbil samler bilforhandlere fra hele landet på sin digitale markedsplass, der de får mulighet til å by på bruktbilen som er lagt ut for salg. I dag er over 1000 forhandlere over hele landet koblet på markedsplattformen og kan gjennom det by på den aktuelle bilen, og antall påkoblede forhandlere øker hele tiden.

– Schibsted er opptatt av å investere i nye konsepter vi ser vekstpotensial i, ikke minst i vårt nordiske hjemmemarked. Nettbil tilbyr et ganske så unikt konsept som på en ny måte gir forbrukerne mulighet til å selge sin bruktbil på en rask og bekvem måte, sier Christian Printzell Halvorsen, konserndirektør med ansvar for nordiske markedsplasser i Schibsted.

Printzell Halvorsen påpeker også hvor relevant tjenesten er i forhold til øvrig virksomhet i Schibsted, ikke minst innenfor markedsplasser.

– Gjennom denne investeringen gir vi våre brukere et enkelt og trygt alternativ – og supplement – til salg av bruktbil på eksempelvis FINN.no. Dermed har vi løsninger både for de som ønsker å gjennomføre salget selv, og for de som gjerne overlater dette til et profesjonelt mellomledd mot forhandler. Vi har stor tro på at dette vil bli opplevd som verdifullt for våre brukere, fortsetter han.

Nettbil ble etablert i 2015 og solgte 762 biler i 2018. Antallet solgte biler i 2019 passerte 3000 nå i desember. Gründerne bak selskapet har stor tro på at denne veksten vil fortsette når nå Schibsted kommer inn på eiersiden.

– Schibsted er helt i front innen digital forretningsutvikling, og kjenner bilmarkedet godt. Med Schibsted på eiersiden kan vi nå hurtigere ut til flere og med større markedsføringskraft. Utfordrerrollen skal vi imidlertid dyrke videre selv om vi har med oss Schibsted, og vi skal fortsette å lete etter muligheter for å gjøre kundereisen innen salg av bruktbil enda enklere og mer komplett, sier daglig leder Anders Espelund i Nettbil.

Schibsteds eierandel hentes gjennom kjøp av eksisterende aksjer fra de tidligere investorene Aller Media og Tjuvholmen Ventures, samt ved tilførsel av ny vekstkapital i Nettbil. Resten av Nettbil vil fremdeles eies av gründerne selv, som fullt ut beholder sine aksjeposter i selskapet.

– Vi er veldig stolte av vår felles reise med Nettbil. Sammen med Aller Media, har Nettbil vokst 30 ganger siden vår investering i april 2018 og opererer nå i hele landet. Dette viser hvor verdifullt bistand og distribusjonskraft fra et mediehus som Aller Media kan være for et selskap som har ambisjon om å bli en vesentlig nasjonal aktør. Ikke minst har det vært en veldig god investering for oss. Vi er glade for at gründerne har funnet et nytt hjem som kan støtte deres ambisjon videre. Vi tror Schibsted og Nettbil er en perfekt match for å bygge verdensledende tjenester i bilbransjen, sier Antoine Thebault, representant for Aller Media og tidligere styreleder i Nettbil.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Espelund, daglig leder Nettbil, Telefon: 915 40 971,
E-post:
anders@nettbil.no
Kristin Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef FINN.no, Telefon: 932 47 875,
E-post:
kristine.eia.kirkholm@finn.no
Atle Lessum, kommunikasjonsdirektør Schibsted. Telefon: 415 05 645 ,
E-post: atle.lessum@schibsted.com