Published 2020-06-24

Schibsted lanserer kurskonsept for eksterne kunder

Det nye konseptet har fått navnet Schibsted Akademi, og skal speile bredden av ekspertise som finnes i Schibsted. Mange av kursene holdes av interne eksperter, som gjennom konkrete eksempler fra sin egen arbeidshverdag skal lære bort det de kan aller best.

Idéen ble født under et strategiprosjekt i 2019, hvor målet var å identifisere nye inntektsstrømmer og forretningsmodeller. Det ble fort tydelig at kurs- og utdanningsmarkedet er et attraktivt område.

I tråd med vårt redaksjonelle oppdrag

Direktør for brukerbetaling i Schibsted, Tor Jacobsen, ser mange gode grunner til å tre inn i det nye forretningsområdet.

– I løpet av de siste årene har vi stadig fått forespørsler fra andre bedrifter som ønsker å lære av oss innenfor områder som journalistikk, teknologi, analyse, salg, og ledelse. Vi har 6000 medarbeidere i Schibsted, og blant disse finnes eksperter innenfor utrolig mange områder. Å lære bort det vi er gode på er helt i tråd med vårt redaksjonelle oppdrag, som er å opplyse og formidle informasjon av høy kvalitet, sier Jacobsen.

I tillegg til interne eksperter, skal også et knippe eksterne foredragsholdere bidra. Felles for dem alle er at de har har tilknytning til Schibsted fra før, og gjennom tidligere samarbeid har bevist at de leverer kurs av høy kvalitet.

Vil synliggjøre kraften som bor i Schibsted

Prosjektleder for Schibsted Akademi, Roger Lian, mener at Schibsteds troverdighet er en stor konkurransefordel i kursmarkedet.

– Markedsundersøkelsene og analysene vi har gjort viser at det er et stort behov for mer praktisk rettede kurs, og at kundene ofte synes det er vanskelig å navigere i jungelen av tilbydere. De ønsker troverdige og seriøse aktører. Å kunne sette Schibsted-stempelet på kursene er en stor fordel, siden de fleste er godt kjent med oss og våre sterke merkevarer, sier Lian.

I tillegg til å bidra til å finansiere journalistikken, håper Lian at kursene kan synliggjøre kraften som bor i Schibsted.

– Vi håper selvsagt å synliggjøre all kompetansen vi har internt, og åpne opp folks øyne for at vi også kan veldig mye annet enn journalistikk. Å få frem dette er positivt, både med tanke på employer branding og å ta en tydelig posisjon i næringslivet. I utviklingen av kursene har vi vært opptatt av å sikre at de er bygget på praktiske og relevante verktøy, som er å lette å ta med seg tilbake til egen jobbhverdag, sier Lian.

Oppstart i september

Den opprinnelige planen var å lansere Schibsted Akademi i løpet av våren 2020, men på grunn av korona ble planene utsatt. I løpet av de siste månedene har prosjektgruppen jobbet med å ferdigstille Schibsted Akademi fra hvert sitt hjemmekontor. Det har gått over all forventning, og nå ser de frem til september.

– De første kursene blir avholdt i september, og markedsføringen er i full gang. Våre kolleger i Svenska Dagbladet lanserer også sitt tilsvarende konsept, “SvD Kurser”, denne uken. Nå gleder vi oss til å ønske kursdeltakere velkommen til lokalene våre i Akersgata 55 i Oslo. Vi har også mulighet til å avholde kursene digitalt, dersom det blir nødvendig. Fremover skal vi jobbe videre med konseptet. Vi ser blant annet på mulighetene for å også kunne avholde fysiske kurs i Schibsteds lokaler i Stavanger og Bergen, sier Lian.

Vil du vite mer?
Ta kontakt med prosjektleder, Roger Lian, på e-post: roger.lian@schibsted.com.