Published 2020-11-10

Schibsted tar opp kampen med Tinder – lanserer trygg datingapp med BankID

Schibsted lanserer datingtjenesten GoodOnes i Norge. Som den første i sitt slag, krever den at brukerne logger seg inn med BankID. Oppfører du deg dårlig, blir du kastet ut på livstid. Det betyr en effektiv slutt på falske profiler, trakassering og nettroll og en tryggere og bedre opplevelse for seriøse brukere.

Tjenesten ble skapt på bakgrunn av intervjuer med kvinner om deres opplevelser med nettdating. GoodOnes er tidligere lansert i Sverige og har så langt hatt mer enn 300 000 brukere.

Nulltoleranse for trakassering

Siden alle brukere må logge seg inn via BankID, finnes det ingen falske profiler. Det er heller ikke mulig for brukere å lyve om alder eller kjønn. I tillegg er det lett å rapportere inn uønsket atferd og trakassering, som igjen fører til permanent utestengelse.

– Vi ønsker å gi folk oppdatert informasjon og større kunnskap, slik at de kan ta bedre beslutninger i hverdagen. VG, FINN og Prisjakt er eksempler på selskaper som leverer på dette. Nå føyer GoodOnes seg inn i rekken, noe det er virkelig behov for. Nettdating er mer og mer populært, men dessverre er det mange useriøse brukere på dagens tjenester. Gjennom å bruke innlogging via BankID skaper vi en mye tryggere og mer respektfull datingopplevelse. Uønsket adferd kan enkelt rapporteres og vi kan enkelt stenge ute useriøse brukere permanent. Den nye hverdagen med sosial distansering gjør en slik tjeneste enda mer aktuell. Vi håper GoodOnes kan bidra til at enda flere kommer i kontakt med nye mennesker på en trygg og god måte, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Growth i Norge.

SveipMelding gir enklere match

GoodOnes skiller seg ikke bare med å kreve BankID, men tilbyr også muligheten til å sende med en melding når du sveiper “Liker”. På denne måten viser du at du virkelig er interessert, og at du har anstrengt deg litt ekstra ved å sende noen personlige linjer. Innholdet i SveipMeldingen vises bare hvis det er en match.

– Vår erfaring viser at det å ha mulighet til å sende en melding sammen med din “Liker” gir deg sju ganger større sjanse for å få i gang samtalen. Dermed blir det færre “døde” matcher, som bare blir liggende fordi ingen av partene vil skrive først, sier, Gustav Borg, daglig leder i GoodOnes.

Ønsker å gjøre en forskjell

Schibsted og GoodOnes er klare for å ta opp kampen med Tinder og andre datingtjenester og har stor tro på å lykkes i det norske markedet.

– Vi ønsker å gjøre en forskjell i dette markedet. Vi vet at spesielt kvinner har mange dårlige opplevelser med falske profiler og useriøse aktører innen nettdating og vi tror GoodOnes er en tjeneste som har vært etterlengtet hos mange. Nordmenn er vant til å bruke BankID for å legitimere seg, og vet at dette er svært trygt. Vi tror det blir mange gode kjærlighetshistorier i tiden som kommer, sier Rune Røsten.