Published 2020-11-23

Siv Juvik Tveitnes er årets kvinnelige medieleder

Konserndirektøren for Schibsteds nyhetsmedier er kåret til årets kvinnelige medieleder.

– Det er utrolig gøy og motiverende å vinne denne prisen, ikke minst fordi det er en anerkjennelse av hva vi har fått til, alle vi som jobber i nyhetsmediene i Schibsted. Denne prisen deler jeg med både våre ledere og øvrige medarbeidere. Schibsted er en kunnskapsorganisasjon, og jeg er heldig som får lov til å lede så mange dyktige folk med et enormt engasjement for oppdraget vårt, sier Siv Juvik Tveitnes.

Siv begynte sin Schibsted-karriere i Bergens Tidende i 2006. Siden har hun hatt flere ulike roller og lederstillinger i konsernet. De siste par årene har hun vært konserndirektør for alle nyhetsmediene i Schibsted, Schibsted News Media.

I ettermiddag vant hun altså den gjeve prisen “Årets kvinnelige medieleder”, under Medienettverkets høstmøte. Blant finalistene var også KK-redaktør Ingeborg Heldal og avtroppende Discovery Norge-sjef Tine Austvoll Jensen.

– Både Ingeborg og Tine er svært dyktige ledere, som også hadde fortjent denne prisen. Vi jobber alle i en bransje som står i store endringer, og corona har gjort situasjonen både mer uforutsigbar og krevende, sier Siv.

– Jeg må jeg likevel innrømme at jeg elsker jobben min nettopp fordi vi hele tiden er nødt til å jobbe med utvikling og vekst i et forrykende tempo, samtidig som vi må huske å ta vare på dagens verdier. Ikke minst folkene våre. Resultatene vi leverer er resultat av lagarbeid. Også fremover må vi jobbe for å rekruttere, identifisere og utvikle talenter i organisasjonen vår, sier hun.

Juryen legger vekt på at prisvinneren skal ha markert seg som leder, og bør kunne vise til oppnådde resultater. Vinneren bør også gjennom sitt virke være et forbilde, og bidra aktivt til å fremme kvinnelig lederskap.

Dette skriver juryen i sin begrunnelse:
Siv Juvik Tveitnes (46) er konserndirektør i Schibsted News Media, og ansvarlig for bedrifter med flere tusen ansatte. Hun er en drivende dyktig leder, som ikke fremhever seg selv, men løfter andre og skaper tillit.

Tveitnes overtok som konserndirektør midt i en stor omorganisering og med ny konsernsjef. Underveis har Tveitnes selv ansatt flere kvinnelige direktører og toppledere under seg. Få har gjort like mye for kjønnsbalansen i norsk mediebransje på så kort tid.

Og få har levert like gode resultater. Med klokskap og sterk gjennomføringsevne har hun ledet Schibsteds nyhetsdivisjon gjennom krevende tider, med svært gode tall – også under coronakrisen.