Published 2020-12-22

Stavanger Aftenblad trapper opp i Stavanger

Tidligere i år trappet Aftenbladet kraftig opp aktivitetene i Sandnes. Også her blir det enda høyere tempo i 2021.

Sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle, på allmøte 22. desember. Her informerer han om at mediehuset investerer i journalistikken, og skal ansette åtte nye medarbeidere.

Stavanger Aftenblad investerer i journalistikken, og skal ansette åtte nye medarbeidere for å styrke tilbudet til leserne og abonnentene.
Stavanger Aftenblad satser enda mer på dekningen av Stavanger by. Styret i mediebedriften vedtok forrige uke å opprette åtte årsverk, som dedikeres satsing på byen.

– Tvillingbyene utgjør en av landets største og viktige regioner og er kjerneområdet i Aftenbladets nedslagsfelt. Nå er turen kommet til Stavanger, der vi vil enda tettere på det løpende nyhetsbildet, breddefotballen, de politiske beslutningene og det kulturelle mangfoldet i byen, sier sjefredaktør Lars Helle.

Han varsler en snarlig utlysning av en rekke stillinger, som særlig tar sikte på å styrke Aftenbladets sterke, digitale posisjon i byen. De fleste stillingene vil være journalister, men også innen analyse vil mediehuset trappe opp innsatsen.

– Vi vil bygge opp satsingen rundt våre to sterke nettsteder Aftenbladet.no og Byas.no. Det blir også en betydelig opptrapping av vår satsing på sosiale medier, sier Lars.

Stadig flere betaler for journalistikken digitalt

Styreleder i Stavanger Aftenblad, Øyulf Hjertenes, sier pandemien har forsterket to underliggende tendenser for regionavisene i Schibsted: Stadig flere betaler for journalistikken digitalt. Og betalingsviljen henger nøye sammen med kvaliteten og relevansen i det journalistiske tilbudet.

– Stavanger Aftenblad har god vekst i lesertallene digitalt gjennom 2020, og nådde i november en milepæl med 30.000 digitale abonnenter. Vi ønsker å forsterke denne veksten gjennom å investere mer i journalistikken, og styrke tilbudet til lesere og abonnenter, sier han.

– Ambisjonen er at Stavanger Aftenblad skal bli en enda viktigere avis for byen og regionen, og at journalistikken fra mediehuset skal nå ut til enda flere lesere og abonnenter, sier Øyulf.