Published 2019-12-19

Trine Eilertsen ny sjefredaktør i Aftenposten

Politisk redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen (50), er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten.

Trine Eilertsen ny sjefredaktør i Aftenposten. Foto: Torbjørn K. Grønning

– Jeg er utrolig glad for at Trine Eilertsen har takket ja til jobben med å lede Aftenposten videre. Hun er en bunnsolid medieleder med lang erfaring, og hennes sterke stemme i offentligheten engasjerer svært bredt. Hun er dessuten en tydelig leder, og kombinasjonen av disse egenskapene er jeg sikker på at vil komme Aftenposten til gode, sier Siv Juvik Tveitnes, styreleder i Aftenposten, og konserndirektør for nyhetsmediene i Schibsted. 

Det er en uke siden at det ble kjent at Espen Egil Hansen slutter som sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten. Tveitnes er glad for å kunne annonsere hans etterfølger såpass raskt og understreker at det en stor fordel et Eilertsen kjenner Aftenposten og mediehusets strategi godt etter å ha sittet i ledergruppen i nesten seks år. Hun har også sittet sentralt i de store endringsprosessene som mediehuset har stått overfor de siste årene.

– Nettopp den kontinuiteten som Trine Eilertsen representerer, er en stor fordel i rollen. Hun er i en posisjon hvor hun kan bygge videre på den gode utviklingen og det gode arbeidet som er gjort. Samtidig har hun solid kunnskap om medieutviklingen i et makroperspektiv, ikke minst hva som kreves av oss på produktuviklingssiden for å lykkes. Det er kunnskap som vil komme Aftenposten – men også Schibsted – til gode, sier Tveitnes.  

Blir entusiastisk og fylt med alvor – av Aftenpostens posisjon

Trine Eilertsen begynte i Aftenposten som politisk redaktør i 2014. Før det var hun innom NRK ett år, og før det igjen 13 år i Bergens Tidende, hvorav fire av disse som sjefredaktør. Eilertsen er utdannet siviløkonom fra NHH og har også hovedfag i sammenliknende politikk. Nå gleder hun seg til å begynne i den nye jobben. 

– Da jeg begynte som økonomijournalist i BT, sa en erfaren kollega: Det er bare én avis du trenger for å vite hva som skjer i Norge: Aftenposten. Aftenposten hørte hjemme i lørdagshaugen av aviser hjemme hos oss da jeg vokste opp og har alltid vært der. At jeg nå skal få lov til å lede dette mediehuset, gjør meg derfor stolt – og veldig glad, sier Trine Eilertsen. 

Hun beskriver en følelse av både entusiasme og alvor når hun tenker på den posisjonen Aftenposten har opparbeidet seg hos leserne og i samfunnet. 

– Det er et privilegium å utvikle Aftenposten fra dette utgangspunktet, ikke minst når jeg får gjøre det sammen med alle de dyktige folkene vi har. De har vist at Aftenposten håndterer omstillingene som digitaliseringen krever av oss på imponerende vis. Men vi vet at vi aldri kommer helt i mål, at vi må omstille oss jevnt og trutt, og det krever mye av meg og alle som jobber her, sier hun. 

Eilertsen begynner i jobben som sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten 1. januar 2020.