Published 2019-12-18

Trond Olav Skrunes – ny nyhetsredaktør i Bergens Tidende

Trond Olav Skrunes (45) har de siste årene vært leder for nyhetsavdelingen i VG. Nå går han over i ny jobb. – Å få lov til å jobbe som nyhetsredaktør i BT er en av de aller mest spennende jobbene jeg kan tenke meg, sier han.

Skrunes har de siste 2,5 årene vært leder for nyhetsavdelingen i VG, en stilling han ble hentet til da han var reportasjesjef i Bergens Tidende. Her jobbet han åtte år i ulike redaksjonelle stillinger. 

– Jeg er utrolig glad for at Trond Olav Skrunes har takket ja til å komme tilbake til BT. Jeg er helt sikker på at han kommer til å løfte oss fremover. Han er en sterk journalistisk leder, med bred erfaring, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende.  

– Skrunes er kjent for å være særlig sterk på undersøkende journalistikk og politisk journalistikk, men han er mye mer enn det. Fra jobben som leder for nyhetsavdelingen i VG tar han også med seg med seg erfaring fra løpende nyheter og digital formidling, sier hun. 

Gudbrandsen understreker også at Skrunes er en usedvanlig trivelig fyr, som hun  gleder seg til å jobbe tett med fremover.

– Bergen er verdens fineste by

Skrunes selv hadde ikke behov for betenkningstid, før han takket ja til jobben. 

– Å jobbe som nyhetsredaktør i Bergens Tidende er en av de aller mest spennende jobbene jeg kan tenke meg. Jeg er glad i Bergen, og BT, og til tross for at jeg de siste årene har pendlet mellom Bergen og Oslo, mener jeg fortsatt at Bergen er verdens fineste by, sier han.

Samtidig uttrykker Skrunes stor respekt for VG, og takknemlighet for å ha fått være del av et arbeidsmiljø som har gitt ham verdifull erfaring, i lys av å være Norges beste nyhetsredaksjon. Nå håper han å kunne ta med noe av det han har lært tilbake til Vestlandet. 

– Jeg er utrolig takknemlig for alle de rause og flinke folkene i VG – og alt de har lært meg. De representerer en vinnerkultur som er ekstremt sterkt. Det nyhetstrøkket og den ‘driven’ VG klarer å holde hele tiden – er noe som har imponert meg. Forhåpentligvis vil noe av det jeg tar med meg herfra bidra til at BTs nyhetsdekning blir enda sterkere og bedre, sier Trond Olav Skrunes.   

I tillegg til lang erfaring fra den redaksjonelle siden, har Skrunes også en fersk MBA i strategisk ledelse ved NHH. Nå håper han at også den kompetansen kan bli nyttig i den nye jobben.