Published 2020-06-29

Helthjem fyller fem år

Helthjem var de første i Norge til å tilby levering fra dør til dør. Etter fem år bruker tusenvis av mennesker over hele landet tjenesten hver eneste dag. – Vi kan se tilbake på en eventyrlig vekst, sier administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss.

Administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss, og administrerende direktør i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

Helthjem ble etablert gjennom et samarbeid mellom Schibsted, Amedia og Polaris i 2015. Med 250 års distribusjonserfaring i veggene, var målet klart: gjøre hverdagen enklere for folk ved å sende flere produkter helt hjem, enkelt og raskt – før frokost. Det har vist seg å være en god suksessoppskrift.

– Vi sørger for fersk avis til morgenkaffen, nybakt brød på døren – og at tightsen finner veien hjem til den planlagte løpeturen. Vi leverer mer hjem enn noensinne, og det skal vi fortsette med, sier Laksfoss.

Fra caddy til semitrailer

Helthjem-eventyret startet med én Volkswagen Caddy, med påklistret Helthjem-logo. Denne toseteren har i løpet av de siste fem årene blitt til et titalls trailere, elektriske sykler og el-biler, for å nevne noe.

– For de som har vært med helt fra starten av, er det ganske utrolig å tenke på hvor mye som har skjedd siden 2015. Vi har kommet langt siden vi satt i Caddyen og skulle få tatt våre første pressebilder. Nå ruller en jevn trafikk av kjøretøy med Helthjem-logo inn til terminalen vår i Nydalen hver eneste dag. Jeg er stolt over alt vi har fått til, sier Laksfoss.

En av de som har vært med fra start er administrerende direktør i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen. I løpet av fem år med Angen bak roret har Helthjem gått fra å levere noen tusen pakker i året, til cirka 7,5 millioner pakker i fjor. I år estimerer selskapet å passere 10 millioner sendte netthandselspakker gjennom Helthjem-nettverket.

– VI har vokst i rekordfart de siste fem årene. Vi har hele tiden snudd oss raskt rundt og tilpasset tjenesten, og lett etter løsninger når vi har støtt på problemer, sier Angen.

Første i sitt slag

Flere og flere kjenner til Helthjem. Det som startet som en ny utfordrer til de største aktørene innen netthandel, har vokst og blitt en stor og velkjent tjeneste.

– I dagens samfunn er forbrukernes forventninger skyhøye, og på grunn av den mye omtalte tidsklemma er det kanskje viktigere enn noen gang å få varene helt hjem. Derfor har det vært viktig for oss å hele tiden tenke nytt, selv om vi er et oppstartsselskap. Helthjem var for eksempel de første i Norge til å tilby levering fra dør til dør. Dette er en tjeneste som har blitt enormt populær, og brukes av flere tusen hver dag, sier Angen.

Schibsted Distribusjon og Helthjem var også med på å starte opp fraktabonnementet SVOSJ. Gjennom abonnementet kan kunder få fri frakt på et ubegrenset antall pakker fra en rekke nettbutikker. Dette er bare én av flere spennende satsinger innen distribusjon.

– Nå skal vi fortsette å være innovative, løsningsorienterte og fleksible. Det skjer enormt mye innen logistikk og distribusjon i Norge, og vi skal jobbe sammen med kundene våre for å bli Norges mest foretrukne distributør, sier Laksfoss.