Published 2021-08-26

VG er årets mediehus 2020

VG hentet hjem hele fem priser da Årets mediepriser ble delt ut i går kveld, og kan blant annet smykke seg med titlene “Årets mediehus” og “Åres nyskaping”. Også Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad vant priser under kåringen.

Gjengen i VG hadde gode grunner til å slippe jubelen løs på scenen. Foto: Caroline Roka

VG ble den store vinneren under Årets mediepriser 2020, som ble arrangert på Vulkan i Oslo i går kveld. I tillegg til fire andre priser, ble VG tildelt den gjeve prisen som “Årets mediehus”.

I juryens begrunnelse heter det:

Årets mediehus er hardtarbeidende, nytenkende, leken og nysgjerrig. Kontinuerlig i læringsmodus, og deler raust av sine erfaringer og kunnskap. I 2020 har de løftet seg til nye høyder og utviklet både journalistikk, historiefortelling og produkter i et forrykende tempo, med en kvalitet og integritet som blir lagt merke til ut over landets grenser. Mediehuset har hatt en imponerende trafikkøkning, og har fra hjemmekontor utviklet journalistikk og tjenester som har blitt livsviktig og definert hverdagen til alle nordmenn. De har vært ledende i dekningen av pandemien – ingen journalistikk har vært viktigere, tydeligere og mer samlende det siste året. De har bidratt til smittevern og folkehelse, opplyst og beroliget. I tillegg har de levert flere store graveprosjekter, nye TV-serier, magasiner, bøker og podcaster. Årets mediehus representerer et enormt overskudd og innsatsvilje. Dette er en real lagseier – for det er til slutt folkene som avgjør – hvordan folka jobber sammen og hvordan laget blir ledet.

Det var en rørt Gard Steiro som entret scenen og mottok prisen, sammen med resten av gjengen som var til stede fra VG. I takketalen fremhevet han at pressens viktige funksjon virkelig kom til syne i pandemiåret, og at det var ekstra stas å vinne denne prisen for 2020.

Her er alle Schibsted-vinnerne:

  • Årets lokale sportsdekning: Stavanger Aftenblad
  • Årets nasjonale sportsdekning: VG – «Idrettsovergrepene»
  • Årets magasinfoto: Aftenposten– «Øyenvitnet» Foto: Tomm Christiansen
  • Årets nasjonale nyhetsdekning: VG – Coronaspesialen
  • Årets reportasje web-TV: Aftenposten – «Skyggen har også farge»
  • Årets digitale historie, Excellence: Bergens Tidende – «Kvar er det utrygt å sykle?»
  • Årets nasjonale nyhetsnettsted: VG
  • Årets programserie web-TV, Excellence: Aftenposten – «I ruinene av den islamske staten»
  • Årets aktualitetspodcast, Excellence: VG – «Krimpodden». Vinner: Aftenposten – «Aftenpodden»
  • Årets nyskapning: VG – Coronaspesialen