Published 2021-08-23

VG kjøper Fri Flyt

VG kjøper alle aksjene i Fri Flyt AS. Markedet for sport og friluftsliv er i sterk vekst. Ambisjonen videre er å styrke Fri Flyts digitale posisjon og abonnementsprodukt.

Daglig leder i Fri Flyt, Audun Holmøy Røhrt, ansvarlig redaktør i Fri Flyt, Erlend Sande, og sjefredaktør og administrerende direktør i VG, Gard Steiro. Foto: Frode Hansen, VG.

Fri Flyt AS ble etablert i Bergen i 1998, og inkluderer det digitale universet friflyt.no, magasinene Fri Flyt og Jeger, samt de attraktive nisjene Landevei, Terrengsykkel, Klatring, Ute og Jeger.

– Vi gleder oss til å inkludere Fri Flyt-universet i mediehuset VG og Schibsted. Gründerne og de ansatte har i over 20 år gjort en imponerende jobb med å bygge en sterk merkevare med lojale og kvalitetsbevisste brukere, og Fri Flyts egenart skal ikke endres som en del av VG. Vi har latt oss begeistre over journalistikken i Fri Flyt. Det er en kunnskapsrik og dedikert gjeng vi ser frem til å bli bedre kjent med. Potensialet for videre vekst er betydelig når vi nå slår oss sammen, sier Gard Steiro, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG.

Målsettingen er å bruke kraften i hele Schibsted til å styrke Fri Flyt til glede for eksisterende og nye abonnenter. Fri Flyt har i dag 18 medarbeidere, som vil jobbe tett med VG og Schibsteds miljøer. Det inkluderer gründerne Audun Holmøy Røhrt og Erlend Sande.

– Både VG og Schibsted har de samme verdiene som oss knyttet til redaksjonell integritet og å satse på flinke folk. I tillegg har de kunnskap vi kan lære mye av. Å bli en del av Norges desidert største avis og nettsted åpner for nye, store muligheter i videreutviklingen av Fri Flyt og våre nisjer, ikke minst digitalt. Det gjelder både på innholds-, distribusjons- og inntektssiden. Nå gleder vi oss veldig til å gå inn i en ny epoke – og skape et nytt kapittel i Fri Flyt-historien, sier Audun Holmøy Røhrt.

VG overtar formelt eierskapet fra og med 1. november.